teahgemm.blogspot.com

if you are not enjoy with what you have, how can you be happy with more....??

Monday, December 30, 2013

fifteen cover by me...

Assalamualaikum w.b.t...

now fifteen cover by me...

sorry for any incovenience...im just a beginner...sort of hobby only... :)

part suara memang maaf lah eh...hahaha

hope u guys enjoy it...

taylor swift fifteen cover...by me... :)



video









 

Saturday, December 7, 2013

speak now cover...personal hobby...

assalamualaikum...

im the fan of taylor swift...

main gitar sebab inspired by her...

berjaya jugak main lagu taylor swift...hahahaha

tengok lah kalau nak tengok...

sorry sebab gua memang takde bakat menyanyi2 ni....

ahh belasah jelah...nama pun hobi kan....sesaje jek....!

and ade lupa lirik sikit hujung2...hahh lantakkk...!!

hehehe

sepak now cover by me...



video

Friday, December 6, 2013

ohh midnight memories...!!you make me strong...

assalamualaikum...

Brian O'Connor dah takde....? isk3....

sedih...!!


ayat yang dia pernah cakap...

betul lah orang kata, orang yang nak mati ni kadang-kadang dia boleh rasa yang dia akan mati...ni lah ayat yang paling sedih i ever read in my life...

Brian, fast and furious will not be the same (without you)...

harini Deso Dogg a.k.a Abu Thalhah al-Almani syahid kat mesir...

ni yang patut lebih kita sedihkan....

kalau orang kata Paul Walker died in very young age (40 years old), Abu Thalhah was only 38 years old...!!he's the one that Muslims should really have been proud of...

Abu Thalhah...you will be remembered by Muslims....


yang pergi tetap pergi...ajal and cara kita mati memang dah tertulis sejak kita dalam rahim mak lagi...yang masih hidup, hidup mesti diteruskan...

one direction...??

yeyy back to them...hahahhaa

i have all songs of Midnight Memories...die-hard-fan kan....haruslah ada...hahahhaa

emm album kali ni katanya One D members banyak sumbang idea...emm biasalah, to me all One D songs terbaik kott...hehehehhee

here's are their album cover of Midnight Memories...




my favourite....??

1,2,4,7,8,17,18

p/s : 7...meaningful song for us...just look at it---->>> DEAR...


i love this song...so much...!1muahxxxx....! (0-0)

will miss you Brian O Connor... :'(

Monday, September 30, 2013

fesyen yang merepek!

assalamualaikum..

its been a long time since i am updated the last post!

many things happened recently (past few months)..not really have the time to update the blog..

bila shahrul mention pasal blog then baru aku ingat...

OHH MY BLOG!!

now i am thinking about updating on the fashion that i hate..!

hooahoahoa!

yes sometimes my outfit make people said,

 'ohh, this perempuan is soo pelik!'

'woaaah! do i care???i wear what i want to wear..my money, not yours!'

now welcome to my fashion show of the fashion that i dont like... yuckss!

annoying no 1 : 

baju raya butterfly/kelawar...



tadahhhhh! most most hate fashion on earth! when my sis in law wore this outfit on hari raya a year ago, it feels like,

' Reallyyyy?????!r u kidding me???'

HAHAHAHHAHA. ok that's all...hehehehe

why i hate this outfit??
  1. i hate baju kelawar!
  2. soo buruk and not flexible!  flexible here means bila kita angkat tangan then dengan baju2 terikut terangkat! woahhh serius i hate this outfit!! but if someone give me 50 rm to wear this,i'll think for it....HAHAHA. duit kan, siapa yang tak nak?
  3. this outfit is so hard to gosok! girls hands up! yeahh million girls here... HAHAHAHHAA
  4. this outfit cant make you fly! FUNNIEST!
annoying no 2 :
 short peplum




this is the latest! i love pelum but not the pendek one! too pendek! kalau yang panjang ohh its so lovable! I had one either...tapi tu pun sebab roomate tak muat so i bought from her...serious i dont have the desire to buy peplum! since the first day its launched! HAHAHAHA...sampaikan this year i dont have baju raya baru sebab its so sick finding baju raya this year....why??? coz all are peplum!!!! HUARRRGHHHH!!!

annoying no 3 :  
any shirts/dress with belt



ohh please! aku takde masalah ngan belt 2..cuma pada aku ah, belt dengan kemeja?? euuuww! macam takde function je tiba-tiba ada belt kat kemeja?? nampak tak permainan dia kat situ...

lain lah kalau belt tu pakai dengan night dress or at least dress yang straight cut then pakai belt...baru cun maa...ada 1 fesyen hana tajima pakai night dress kot tapi plus with kemeja jeans kot kalau tak silap...belt tu dia pakai either on dress or jeans akupun tak ingat...tapi yang penting memang nicelah...

=D

annoying no 4 :

baju bunga2...FOR BOYS??? EUUUWW!!!



woahh gila2 hebat..HAHAHAHA...memang lah cantik tapi pada aku macam tak kena je bila lelaki pakai...hehehehe

handsome / tough / jambu camne pun laki tu, turun terus saham dia bila pakai baju bunga-bunga...pada aku...hahahaha

entahlah macam takde selera je nak pandang bila lelaki pakai bunga-bunga camtu...sorry to say, macam mat-negara tutt-yang-keje-kilang-kat-malaysia okey...

serius terus tak jadi toleh 2kali bila lelaki good looking pakai outfit camni lalu sebelah...macam ni ekspresi nya...

'ohh wahh...ohhh....but.....hmmm.....okay bye...'

HAHAHAHAHA 

okay bukan bermaksud nak kecikkan mana-mana pihak...tapi setiap orang ada hak kott nak bagi pendapat...

pada yang membaca kalau ada terasa nak menyumpah-nyumpah aku...silakan...i dont mind...semua orang ada hak untuk judge...hehehehe

hehehehe

okay bye! =D

 p/s : for mr. shahrul, saya mintak maaf kalau ada terasa kecik ati pasal entri ni...i dont mind/care...i like to being honest...though its painful to you..honesty is painful, but lies stay painful forever...okey dear? senyum sikit...hehehehe

=D

Tuesday, July 16, 2013

thank you Niall Horan...!

assalamualikum w.b.t...

thanks to niall horan sebab now i can play guitar...!



:: ni lahh adik gua...! soo cute kan...hohoho

hahahaha

sebab2 kenapa gua nak main gitar :

dulu...(kenapa aku beli gitar)
  1. nak pandai main gitar macam yuna...!
  2. macam senang jek main gitar ni...tengok orang main cam senang...hahahha
sekarang...
  1. niall suka perempuan yang pandai main gitar....hahahhaha
  2. minat taylor swift so nak main gitar jugak...!
  3. kesian gitar dah bersarang kat bilik tu, baik gua make full use of it...hahahaa
kenapa ada dulu and sekarang...?

walaupun dulu and sekarang ada semangat main gitar tu, tapi semangat dulu and sekarang lain...dulu gua cepat give up bila jari tak dapat catch up bila kena tukar chord...lagi2 strumming pehh nak synchronize bila tukar chord memang susah lah...tu bila gua tak dapat synchronize chord ngan strumming, terus stop belajar main...

so acane gua boleh start main balik sekarang...?

minggu lepas gua pegi bilik victoria jane...classmate gua...masa tu gua ternampak gitar dia, so saja request 1 lagu dpd dia...jane decide nak main lagu fifteen by taylor swift...wahhh i love this song....!

so jane pun main gitar and gua nyanyi...pehh serius bez giler....!so start dpd hari tu gua nak belajar main gitar balik...!

so dari situ lah harinya gua belajar hafal chord and cuba lagu yang simple2...bila rasa jari ni dah biasa dengan string gitar tu barulah gua start belajar lagu fifteen by taylor swift...hohoho

so hasil daripada hafal chord and banyak kali error daripada semalam lagi, now i could play one of taylor's song....!so hapyyyyy....! hahahaha

sebenarnya gitar kesayangan gua ni dah lama dah beli....emm tahun lepas kot...tu pun sebab offer...murah gile...masih ingat lagi lagu 1st gua nak masterkan lagu yuna, dan sebenarnya...hahahaha

at last...tak tahu pun nak main lagu 2 sampai abis...!sakit jari beb...!hohohoho

bodoh betul gua masa tu...punya excited sangat nak main, gua terus jek bukak chord lagu 2 terus...patutnya gua kena hafalkan dulu basic chords, belajar dulu basic chords baru boleh main lagu...ini idak...patut pun xpandai2 main teah hoi...hohhoho

pastu stres sendiri terus jek sumbat gitar tu kat bilik...hahaha...

now....im better than yesterday...!hahaha

yang paling penting...walaupun gua pandai main gitar, bukannya Niall Horan tau pun yang teahgemm wujud kat dunia ni...hahahaha...bukannya dia tau yang teahgemm belajar main gitar sebab dia...hahaha

tak kisahlah yang penting Niall pembakar semangat gua untuk terus belajar main gitar...hohoho

thanks to victoria jane...!love u mmuahhh2...! =)

ni lah gitar gua....saje interframe sikit...



:: gitar kesayangan beb....!

muahahahahaha...!

okey new missions....!

songs in the list :
  1. 22-taylor swift
  2. speak now-taylor swift
  3. patah seribu-shila amzah
  4. torn-one direction
:: teahgemm.blogspot.com

Thursday, June 27, 2013

Ratu ku!

Bisikan yang pertama
Membawa erti untuk selamanya
Aku bagai tak percaya
Apa yang telah pun kurasa
Engkau bagaikan ohhh… permataku
Engkau pun jua ratuku

Engkaulah segalanya
Engkaulah hanya untuk diriku
Aku hanya untukmu
Itulah janjiku padamu
Kita bagaikan ombak dan pantai
Tidakkan terpisah lagi
Walaupun pasangnya
Walaupun surutnya laut

Ratapan naluri
Memanggilkan namamu
Kerana pertemuan ini
Akanku abadikan
Segala memori
Kulewati waktu itu
Didalam pelukanku
Gugurnya pemisah
Di antara kita terbinanya
Satu mercu tanda
Cinta yang setia
Meredahi masa meniti usia
Hingga keakhirnya
Ku abadi cinta dihati ini…

Meloss..

Monday, June 3, 2013

louis tomlinson...in stripes....!

assalamualaikum wbt...

sakit ati + bengang + meletup tahap @#$%^%$....!!

gua nak beli sangat siak stripes shirt cam louis tomlinson 2...smart gile...lagi2 yang dia pakai kat MV What Makes You Beautiful...agak2 kalau gua pakai nampak handsome cam Louis tak ekk...mestilah....!

hihihikk...!

:: giler handsome...gua pun nak handsome jugak...!

gua memang tak tau kat mana nak carik stripes shirt (yang gua penah post kat entri dulu2) tu, tapi awex Louis kata dia suka shopping kat topshop or topman...so mungkin t shirt tu ade lah kot kat 2 kedai ni...carik punya carik kat topman ada....!yeyy melonjak2 ke siling sioot tadi....

tapi....

kaler biru putih pulak...!!!!

='(

bapak dia dah macam2 perkataan #@$%@&*@%$@ kuar daripada mulut gua tadi...gua ni dah lah kedekut nak beli barang mahal2, membazir kot...tapi untuk 1D berhabis seribu dapat 1 tshirt pun gua sanggup siakk...!

time gua nak jimat duit ade jek baju cantik2...ni time nak habiskan duit takde pulak bajunya....!

argghh @#%@^%@#@....!!!

memang lah Louis ade pakai biru putih tu...tapi gua giler yang itam putih tu... =(

:: kat topman biru putih yang ni... =(

okey chillax2 teah...cool down dulu teah...tak semestinya kita boleh dapat semua benda kita nak dalam dunia ni....cam ko nak dengan louis tapi tak dapat pun kan....sama lah dengan kes baju ni...hahahha

nak sedapkan ati sendiri beb...!biz ade bf pun cam takde function jek...bukan makin sedapkan ati, makin panaskan ati lagi ada lah...ape malang nasib gua...dah nasib badan ape boleh buat kan...
  
takpe....now change to plan B....!

gua tetap beli jugak stripes shirt, tapi gua carik yang lain...nak yang sama ngan louis tomlinson jugak... =)

baru boleh senyum....hehehe =D

okey ni koleksi Louis Tomlinson in stripes...!

:: untung larh jadi orang hensem, tak senyum jek pun tetap hensem...

:: yang ni pun smart gak... =)

:: rasa nak crop je pic nih... hahaha

:: buruk tapi sebab louis yang pakai so emm.... ;)

:: nampak cam budak2...memang budak2 pun...hahaha

:: yang ni smart...

:: terbaikk boboy...!

:: super hot...!tapi ayat dia bawah uhh tak bleh blah giler...!hahaha

amacam...sume hot kan...tu lah teah kumbang bukan sekor..(tu jek quotes yang sesuai ngan entri ni...bole larr tu...)

hot kan louis pakai stripes...cer tengok Zayn Malik pakai...sumpah gua geli giler....!hahahhaa

:: in stripes, sorry Zayn, u loses to Louis...  =D

:: yang ni tak bleh blah giler...!hahaha

:: gaya terbaikk boboy...! but in stripes...??Louis's better...!

gua ada jumpa sesuatu terbaekk boboy...!tapi xtau lah nak post ke kat entri ni...tapi sumpah gua tak bleh tahan gile...kena post jugak...!ala sekali2 berangan tak salah kan... =P




sumpah ni budak paling cute gua penah nampak sepanjang 21 taun idop kat bumi...!!

:: love 1D...

:: teahgemm.blogspot.com

Saturday, June 1, 2013

fakta selepas 5 tahun bercinta

asalamualaikum w.b.t...

alhamdulillah 2013 ni masuk tahun ke 6 kitorang...kawan-kawan kata, "wahh lovingnye....!!"

LOVING KE...??

hakikatnye...not at all....!!

HAHAHA

ini hakikatnya 'loving' lepas 5 tahun perkenalan...


  1. setiap hari mesej tapi benda yang sama...sampaikan boleh je kalau nak forward balik mesej-mesej semalam and minggu lepas....!hahaha
  2. telefon untuk cakap benda-benda penting je...'cepat forward saya no kerani company dot dot dot, lupa nak copy aritu...cepat tau penting ni...!!'
  3. bila dapat call free seminggu masa birthday baru cakap 2minit, kat fon masing-masing tu dengar bunyi cengkerik krikk krikk krikk...
  4. call sebelum tido berbual (pasal benda sama cam dalam mesej) dalam 5 minit dah dengar bunyi kipas je dalam fon 2...emm dia tertidur lah 2....
  5. bila dating, dalam kereta masing2 senyap jek...takde ape nak cakap...semua benda dah tau...!
  6. dalam wayang dapat fokus and faham jalan cerita movie 2...ehh terlupa pulak ada orang teman aku tengok wayang rupanya...!
  7. dah jarang (TERLALU) dengar perkataan, 'awak sayang saya tak...?'
  8. bergaduh bila parking...tension dengan orang lelaki ni suka parking mengundur...eaa orang nak cepat beli tiket wayang ni tau tak...??
  9. dalam lif pun ada cengkerik jugak rupanya ekk....?? KRIKK KRIKK.....!
  10. balas mesej lambat tu perkara biasa...takde miskol2...kalau miskol tak balas mesej tu haa maknanya internet tengah problem, so tak boleh main dota...!
  11. dah takde berbual-bual jiwang-jiwang cintan cintun ni...berbual hal duit jek...'awak rasa gaji 1500 sebulan cukup tak lepas kahwin nanti...?'
  12. bila dalam kereta tengok luar baru tau 'ohh ada hotel baru ekk kat situ...tahun lepas cam takde...'...hotel dah berkurun kat situ baru tau wujud hotel tu arni....!
  13. dah takde perasaan malu menyanyi sumbang kat karaoke...ahh dulik ape, suara dia pun 'emm bole larr' jugak...setaraf....!hahaha 
  14. lepas makan tunjuk gigi tanya, 'ada terselit makanan tak...?'
  15. bila order sama, masing-masing kata, 'eaa sibuk jek nak order sama ngan saya ekk...'...emm masa baru kenal order sama kat dalam hati kata, 'eaa jodoh agaknye selera pun sama, bestnyerr....!'
  16. tahun 2013 ni macam tak sampai 5 gambar kita sama2... kan awak....?baru sedar kan...hehehe
  17. dulu-dulu selalu kata, 'tak sabarnya nak kahwin...mesti seronok....!'...sekarang, 'takutnya nak kahwin....banyak tanggungjawab beb....!'
menyedihkan and KELAKAR tapi 2 lah hakikatnya....

HAHAHA

kitorang sedar benda ni, so tak tau lah camne nak happy kan lagi suasana (sedey noo ayat!) 5 tahun sebelum kitorang kahwin...Insya-Allah...

tapi masing-masing putuskan nak tetap bertahan sebab selama ni dah susah senang sama-sama, takkan sebab '17 hakikat' je nak lupakan 5 tahun tu...hehehehe

tiba-tiba teringat pulak satu kejadian ni...

masa tu gua dengan mak dalam kereta berenti kat traffic light...kereta kat sebelah tu ada lelaki and perempuan...perempuannya tengok cermin luar lelakinya pun tengok cermin luar...mak kata tu mesti suami isteri...gua pun cakaplah memang lah suami isteri pun mak kan dah tua tu...mak kata bukan pasal tu, kalau suami isteri dalam kereta senyap jek, masa bercinta punyalah rancak berbual dalam kereta rasa macam cepat jek dah sampai destinasi...bila dah kahwin rasa lambat jek masa nak sampai destinasi, kat kereta pun sunyi jek...ohh tu maksud mak...

HAHAHAHA

masa tu terpikir jugak kalau dingin camtulah dunia kahwin, takut pulak gua nak kawin....hahahha...tapi sekarang baru tau jadi camtu bukan sebab KAHWIN, tapi sebab dah tau semuanya pasal pasangan kita sampaikan takde topik apa pun nak bual...sebab sekarang kitorang tengah 'dingin' lah aku cakap camtu....

HAHAHAHA

tadi pulak makcik gua kata sebelum ada anak nanti puas-puaskan lah bermanja-manja dengan suami, sebab nanti bila dah ada anak kita dah tak dilayannya baik-baik macam dulu...semua layanan dah lari ke anak...semuanya anak...nanti kita marah tegur anak sikit mesti dibela anak tu....oohh yeke...

selama ni dia kata lama lagi lah boleh kawin...sekarang ni asik mengadu je 5 taun lagi jek nak kawin...dah sedia ke, yang paling penting duit gaji nanti cukup ke untuk tampung 2 orang....kena kumpul simpanan daripada sekarag lah, apelah...haa tau takot...

HAHAHAHA

selalu je kitorang kata dunia kawin ni lain ngan zaman cintan-cintun i lebiu u lebmi...dah kawin hatuihhh nak lebiu2 lagi...hahahha...to me, marriage is like we have new adventure...

in adventure there are obstacles we have to face to, but there are happiness as well...in adventure we have tears, we sacrifice things, game of emotions...that is marriage...

cakap dalam English sebab kalau dalam melayu ayat-ayat tu nampak macam jiwang sangat pulak....kalau English kan macam formal sikit...macam je...hehehehe

teringat satu ayat dalam novel 'The Wedding' by Danielle Steele...

'There are no guarantees in life.'

pada gua banyak interpretasi kita boleh dapat daripada ayat ni...
  1. dalam hidup ni kita tak boleh jamin kita boleh hidup sampai bila.
  2. walaupun kita ada rumah yang paling selamat kat dunia, ajal Allah tetap sampai bila tiba masanya.
  3. kita tak tahu hidup kita ni bahagia atau derita.
  4. kita tak boleh tentukan takdir kita.
  5. walaupun kita dapat lelaki paling handsome dalam dunia, belum tentu kita akan bahagia.(LIKE!katakan tak nak kahwin lelaki handsome....!)
  6. walaupun kita kahwin dengan perempuan paling cun dalam dunia, belum tentu kita akan bahagia.
  7. bahagia takde jual kat mana-mana...tempat pelacur mungkin kot...bahagia sekejap! hahahha
  8. takde insuran jaminan kebahagiaan...ada, tapi salah seorang ahli keluarga kena mati kemalangan baru keluarga dia bahagia, sebab dapat insuran si mati...
:: nak makan...lapar....! =P

:: teahgemm.blogspot.com

Wednesday, May 22, 2013

slowly i leave them....?

Assalamualaikum w.b.t...

'them' refers to who else if it is not 1D....?

recently i finished my recent examination...in those days when im stressed to the examination, slowly i leave 1D...i didnt read their news, their tour...did it means 1D is not my priority anymore...?

i thought so...

but today i start the routine again...!hahaha

i read their news, tour...in Billboard Music Awards 1D got 3 gongs...but still cant win over Taylor Swift that sweep 8 gongs that night...its her, no wonder!

did i leave 1D...?

i dont think so....!

:)

i did mention to him that whenever i feel stress up, 1D songs are the best therapy...during examination when i stressful in revision, i stop and play one of 1D songs (usually More Than This)...then i can continue my revision...it is the best therapy actually...3 minutes could reduce my tension...its magical huh...?

so why did i say that slowly i leave 1D...?

do i start to love The Wanted...?

NEVER!

do i not listen to their song in a day...?

NO...

i just start to love Taylor Swift...perhaps SOME of The Wanted songs...their (TW) voice hmm not bad...!but still cant win over Harry Styles and Zayn...

i feel that slowly i leave 1D because i start to listen to other songs, not just 1D songs...those times when i crazy over 1D, i cant listen to other songs than 1D songs...slowly i am move on from 1D addiction...!hahahha

one of the songs that i love to hear now is Christina Perri - A Thousand Years, Pt. 2 (Feat. Steve Kazee)

you'll not regret listen to it...its sort of refreshment and a bit lullaby...! =D

i tried to upload it but it keep failed...so sorry... =(

p/s : just to say that tomorrow (23/5) is my birthday date...!cant wait...! =D

:: teahgemm.blogspot.com...

Saturday, May 11, 2013

7 Rahsia Wanita Dengan Melihat Cara Berjalan

:: dipetik dari http://www.blogammar.com




Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah

Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri

Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

Jika berjalan suka menunduk

Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

Jika berjalan menatap lurus ke depan

Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri

Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

Jika berjalan badan tampak tegak

Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

Jika berjalan seperti zirafah

Maksudnya, ketika melangkahkan kaki ,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.

p/s : Muhammad Shahrul Anuar, saya punya yang mana satu....? :D


:: teahgemm.blogspot.com


Tujuh Perempuan Bertanya, Seorang Lelaki Menjawab


:: dipetik dari http://www.blogammar.com


Kaum hawa selalu mengeluh dan melafazkan “susahnya jadi wanita”, mereka telah digoda dan diperdaya oleh syaitan dan hawa nafsunya sendiri, seperti yang kita lihat dialog dibawah, bagaikan mempersoalkan ketentuan Allah terhadap mereka. Dengan kata lain yang agak kasar, Allah berat sebelah dan meletakkan kaum wanita dalam keadaan tertindas.

Keluhan remaja perempuan A:
“Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak.”

Keluhan isteri A:
“Kenapa la kita para isteri ni nak keluar kena minta izin dari suami kita, padahal suami kita nak keluar kemana-mana pun tak bagitau kita takpe pulak.”

Keluhan remaja perempuan B:
“Jika kita ikut faraid dalam hal pusaka, rugilah kita. Sebab bahagian harta pusaka perempuan lagi sedikit berbanding harta yang anak lelaki dapat. Kami mahu keadilan!”

Keluhan isteri B:
“Kenapa Allah jadikan wanita mengandung dan rasa sakitnya nak melahirkan anak. Suami kita rileks saja? Masa buat anak carilah kita, masa nak beranak kita tanggung sendiri!”

Keluhan isteri C:
“Islam kata kita perempuan wajib taat pada suami, tapi ada Islam cakap suami perlu taat pada isterinya? Mana keadilan pada kaum hawa?”

Keluhan isteri D:
“Bila nak cerai je, suami yang boleh jatuhkan talak. Kenapa isteri tak bolek ceraikan suaminya? Kenapa?”

Keluhan remaja perempuan C:
“Wanita tak boleh nak beribadat macam lelaki, sebab bila kita ada haid dan nifas, takleh nak solat dan puasa. Ingat perempuan ni suka ke tak solat dan puasa?”.
Dan kemudian datanglah pertubuhan dan organisasi yang membela kaum wanita, dan menuntut hak samarata antara gender, mengekploitasi fahaman wanita yang terjejas akidahnya dek kerana disogok pertanyaan. 

Kaum lelaki pula cakap, “Ah, mujur aku ni lelaki!”

Tunggu..! Istigfarlah pada wanita yang ada perasaan seperti di atas. Mujur ada seorang lelaki yang bukanlah seorang ustaz namun amat yakin bahawa Allah itu Maha Adil. Dia tidak mampu menuturkan sabda Rasulullah s.a.w dan petikan dari ayat Al-Quran, namun dengan keimanan dan ilmu sedikit yang dia ada ,diolah sebaiknya untuk menjawab soalan-soalan melampau itu.

Lelaki beriman menjawab keluhan remaja perempuan A:
“Cik adik, Islam lah yang mengangkat aurat wanita. Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan ditempat yang teraman dan terbaik. Awak ada emas dan permata, adakah awak nak letak terdedah ditepi laluan lalu lalang atau disimpan dirumah agar tiada siapa melihat perhiasan itu? Ok, jika awak letakkan perhiasan tadi dikalangan orang, agaknya apa akan jadi dengan barang perhiasan tadi? Lelaki, yang utama hanyalah bawah pusat ke lutut tapi awak? Saya tidak dapat melihat kulit anda pun kecuali muka dan tangan! Awak tak mungkin akan terangsang nafsu tengok saya hanya berseluar pendek ke lutut kan? Tapi kalau sebaliknya, jangankan saya, tapi tok imam pun akan tercabut serbannya jika tengok awak pakai hanya seluar pendek!”

Lelaki beriman menjawab keluhan isteri A:
“Ok, isteri perlu taat pada suami. Jadi, lelaki apa? Suami perlu wajib taat juga kepada ibunya tiga kali lebih utama dari ayahnya, walaupun dia sudah berkeluarga. Isteri tidak perlu lagi, taatnya hanya pada suami. Kenapa awak perlu taat pada suami? Kerana suami kalian lah yang menanggung dosa yang kalian lakukan!”

Lelaki beriman menjawab keluhan remaja perempuan B: 
“Betul ke wanita menerima warisan pusaka lagi sedikit daripada lelaki? Tapi kan, harta itu memang hak untuk wanita itu dan dia berhak lakukan apa saja yang dia mahu. Shh.. jangan kongsi dengan sesiapa walaupun suami. Tak kesian pada lelaki ke, dia perlu membahagikan harta pusaka itu kepada isteri dan anak-anaknya. Kalau isteri dia ramai, anak dia ramai, harta pulak secebis, tak merasa lah jawabnya!”

Lelaki beriman menjawab Keluhan isteri B:
“Tahniah la sebab awak dapat mengandung dan melahirkan. Setiap kali awak begitu, wanita itu didoakan oleh sekalian makhluk dan malaikat! Beruntungnya awak! Andaikan awak meninggal pula masa beranak tu, percayalah… itu mati syahid dan ganjarannya syurga. Ya, syurga menanti awak malah beranak 15 kali pun sihat sampai ke tua! Sebab tu tak ramai orang wanita meninggal masa melahirkan”

Lelaki beriman menjawab Keluhan isteri C:
“Akhirat nanti, saya dan lelaki lain didunia ini akan diminta bertanggungjawab keatas empat jenis wanita. Siapa? Mereka ialah isteri saya, ibu saya, anak perempuan saya dan adik perempuan saya. Tahu maksudnya? Awak nanti di akhirat, awak akan dibantu oleh empat lelaki! Siapa mereka? Mereka ialah suami, ayah, adik atau abang malah anak lelaki awak!”

Lelaki beriman menjawab Keluhan remaja perempuan C: 
“Nak beribadat macam lelaki? Ingat mudah ke nak dapat syurga? Sedarlah, awak sebagai wanita boleh masuk sebarang pintu syurga yang awak sukai. Ya, dah la syurga, ada pilihan pula hanya dengan empat cara. Apa itu? Solat lima waktu, berpuasa bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dan tahu apa satu lagi? Taat pada suami awak. Itu saja asasnya!”

Lelaki beriman menjawab Keluhan isteri D:
“Saya, seorang lelaki wajib berjihad fisabilillah. Awak, seorang wanita jika taat akan suaminya,dan menunaikan tanggungjawabnya kepada Allah, maka awak akan turut menerima pahala setara seperti pahala orang pergi berjihad fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata!”

Lelaki beriman bertanya, “Sebenarnya, apa lagi yang awak mahu, wahai kaum hawa?”
Namun, wanita-wanita tadi menangis dan salah seorangnya berkata, “MasyaAllah, sayangnya Allah pada wanita, namun kami sendiri yang mengheret diri ke neraka yang mana ramainya kaum kami berbanding kaum lelaki.”

Demikianlah dialog wanita-wanita yang curiga itu dengan seorang lelaki biasa namun beriman. Musuh Islam tidak akan berhenti melakukan segala upaya, sampai kita ikut dan tunduk kepada cara-cara dan peraturan yang dipromosikan dan diperjuangkan mereka.
Allah, yang menciptakan kita, maka sudah pasti Dia yang Maha Tahu pada manusia, sehingga segala hukumNya malah peraturanNya, tentulah yang terbaik bagi manusia dibandingkan dengan segala peraturan yang dicipta manusia.

Wahai lelaki, jagalah isterimu kerana dia perhiasan, pakaian dan ladangmu, sebagaimana Rasulullah s.a.w pernah mengajarkan agar kaum lelaki berbuat baik selalu (lembut) terhadap isteri anda sekalian.

Berbahagialah wahai para muslimah. Tunaikan dan tegakkan agamamu, nescaya syurga menanti!

:: teahgemm.blogspot.com

Thursday, May 9, 2013

jangan takut...

assalamualaikum...

hari ni hari ke 4 sejak keputusan PRU diumumkan...BN masih jadi pilihan rakyat...alhamdulillah...!walaupun aku ada pandangan peribadi pasal PRU-13 tapi aku belum masuk 21...so..no komen...

okey lupakan pasal pilihanraya (sebab teahgemm masih tak layak nak cakap pasal politik)...sekarang kita balik kat tajuk entri, 'Jangan takut...'...

jangan risau sebab ni memang cerita seram pun...hoooo...!

jangan baca sorang2...!terutamanya yang duduk hostel/asrama/yang sama waktu dengannya....

ni KISAH BENAR...

kisah 1 : kerana sebiji bawang...

waktu : maghrib

Nadia 'cuti' masa hari kejadian ni berlaku...masa tu rumah Nadia tengah di renovate...so bahagian dapur rumah dia terus nampak luar...cuma dipisahkan pagar besi...

Nadia nak masak nasi goreng waktu maghrib tu sebab dia tak solat so dia rasa nak buat makan malam awal malam tu...

untuk makluman semua, peti sejuk rumah Nadia tu menghadap pagar besi yang terus nampak luar rumah...pemandangan terus keluar tu pulak terus menghadap kebun...sebab keluarga Nadia duduk satu lorong 10 biji rumah semi-D...kawasan kampung...

so Nadia pun pergi kat peti sejuk nak ambik bahan-bahan buat nasi goreng...masa Nadia ambik bawang merah besar,bawang tu terjatuh daripada tangan Nadia dan bergolek-golek agak jauh daripada kawasan peti sejuk...tempat bawang tu berhenti bergolek betul-betul menghadap pagar besi yang terus nampak kebun tu...

Nadia pun dengan perasaan takut dan teragak-agak pergi arah bawang tu...Nadia terasa satu perasaan macam ada someone tengah tengok dia...Nadia pun tengok ke arah pagar tersebut dan.....

ada seorang budak kecik pakai seluar pendek sedang menjenguk Nadia daripada tepi pagar besi tersebut...

matanya berlubang....senang cakap budak tu takde mata...!

Nadia pun berlari lintang pukang daripada dapur tersebut...

Nadia yakin tu bukan anak-anak jiran sebab jiran sebelah rumah anak dia dah berumur 12 tahun macam tu...sedangkan budak tu macam budak 5 tahun...dan rumah Nadia rumah yang paling hujung dan bersebelahan dengan kebun belukar....

moral of the story : masa tengah 'kotor', jangan buat apa2 masa maghrib sorang-sorang...'benda' tu suka perempuan tengah 'kotor'...lagi-lagi masa maghrib...

kisah 2 : aku pun nak jugak!

waktu : maghrib jugak

petang tu suasana mendung...langit gelap macam waktu senja...hujan turun rintik-rintik menandakan akan turun hujan lebat.... Fatiha, mak, dan 2 orang kakak Fatiha lepak kat luar rumah layan suasana mendung...dorang berbual-bual macam anak beranak yang bahagia...mak kata sesiapa yang nampak hantu ni orang-orang yang beruntung...Fatiha pun kata, "Kalau macam tu aku nak nampak hantu lah mak! mak kate orang yang beruntung jek nampak hantu kan.". mak pun kata, "Hish jangan cakap besar...kau nampak betul-betul nanti baru tau.". Fatiha pun tergelak-gelak bila mak dia cakap macam tu...

maghrib tu hujan lebat selebat-lebatnya...angin kuat...pokok bergoyang-goyang kena tiup angin...Fatiha teringat kasut sekolah dia kat luar...kalau tak bawak masuk habis basah kasut sekolah dia esok nak sekolah..so Fatiha ajak kakak dia teman dia ambek kasut sekolah kat luar...

kakak dia bukakkan sliding door, Fatiha pergi ambek kasut dia...kasut tu sebelah je sliding door tu...so kakak dia tak teman sampai luar...cuma berdiri kat sliding door yang terbukak luas tu...hujan kat luar masih sangat lebat, angin bertiup kuat sangat...air hujan sampai terpercik-percik kat Fatiha sebab angin yang terlalu kuat...jarak Fatiha dengan kakak dia terlalu dekat tak sampai tak sampai sejengkal pun...entah kenapa fatiha pandang kiri tengok ke arah jalanraya lorong rumah dia...

Fatiha nampak seorang budak lelaki berumur dalam 5-6 tahun lengkap berpakaian baju melayu pakai kopiah memegang payung and memeluk sesuatu seperti buku...macam budak nak pergi mengaji...budak tu berjalan ke arah bertentangan dengan rumah fatiha...

Fatiha cepat-cepat terus masuk ke dalam rumah...kakak dia pelik sebab Fatiha tergesa-gesa masuk rumah tinggalkan dia sorang-sorang tutup sliding door...Fatiha masuk je terus baring kat sofa termenung pandang siling...mak dia tanya ko kenapa ni...diam aje termenung pandang atas...?Fatiha tengok muka mak dia dan diam seribu bahasa...lepas tu termenung balik macam berfikir sesuatu...muka Fatiha pucat lesi, bibir putih pucat...satu keluarga berdiri keliling Fatiha, risau...

dalam beberapa minit lepas tu Fatiha beritahu mak dia dalam nada tergagap-gagap apa yang dia nampak...satu keluarga Fatiha terkejut dengan apa yang dia nampak...Fatiha termenung sebab dia terfikir semua jiran 10 buah rumah lorong tu takde anak lelaki sekecik tu...yang paling tak logik takkan budak pergi mengaji dalam hujan lebat angin kuat macam tu...mak bapak mana yang benarkan anak keluar mengaji berjalan sorang-sorang masa hujan lebat...memang takde pun anak jiran dia yang pergi mengaji luar, dan memang jiran-jiran dia takde anak umur 5-6 tahun...

masa tu jugak suhu badan Fatiha naik mendadak bila mak dia pegang dahi dia...Fatiha demam terkejut...abah dia terus baca ayat-ayat suci, sapu air kat seluruh badan dia...mak Fatiha kata Fatiha kena sampuk...3 hari Fatiha demam...Fatiha jenis yang sangat susah demam...

moral of the story : jangan 'cakap besar' sebab 'benda' tu sentiasa ada kat sekeliling kita mendengar setiap butir perkataan kita cakap...

kisah 3 : ketuk-ketuk!

masa : awal subuh

kejadian ni berlaku pada pukul 5.30 pagi...Din dan isteri sedang nyenyak dibuai mimpi...dan tiba-tiba...

TOK TOK TOKK!! TOK TOKK TOKK!!

pintu bilik Din yang berkunci diketuk berkali-kali tanpa henti...Din dan isteri tekejut dan terbangun dari tidur akibat bunyi kuat yang diketuk berkali-kali di pintu bilik mereka...Din pun terus duduk di katil dan berkata kat isterinya yang anaknya dah nak gerak balik ke kolej agaknya...memang setiap kali dua orang anaknya akan bertolak seawal jam 5.30 dan 6.30 ke kolej kerana jalanraya lapang kata mereka...anak-anaknya memang akan mengetuk pintu bilik mereka untuk beritahu mereka dah nak bertolak ke kolej...

tetapi isteri Din beritahu yang anak-anaknya masih bercuti dan tak pergi ke kolej pada hari tersebut...Din tak mengambil endah kata-kata isterinya dan terus membuka pintu...

tiada sesiapa di luar bilik tersebut.....

moral of the story : 'benda' tu memang akan meniru setiap  perbuatan kita...

kisah 4 : awalnya!

waktu : awal subuh

Mak Nang bekerja sebagai penguasaha kantin di sebuah sekolah rendah...jadi memang biasanya Mak Nang akan bangun seawal jam 5 pagi untuk menyediakan persiapan makanan untuk dibawa ke sekolah...Mak Nang tinggal di kawasan perumahan kos sederhana yang memisahkan setiap rumah dengan pagar...

pagi tu macam biasa Mak Nang bangun jam 5 pagi dan ke dapur rumah untuk mula memasak...Mak Nang memang akan membuka pintu dapur rumahnya setiap pagi kerana kebanyakan barang memasak seperti kuali dan periuk diletakkan di luar belakang rumahnya...di belakang rumah Mak Nang terdapat sebuah tadika...sedang Mak Nang sibuk mengambil barang memasaknya......

seorang budak perempuan berpakaian lengkap pelajar tadika serta memakai beg sekolah berjalan di belakang rumah Mak Nang melalui luar pagar belakang rumah Mak Nang...Mak Nang pun terus menegur budak perempuan tersebut dengan berkata, 'Awalnya pergi sekolah adik!'...budak tu menoleh ke arah Mak Nang dan alangkah terkejutnya Mak Nang kerana budak perempuan tersebut tiada muka, hanya permukaan kulit yang rata tanpa mata, hidung dan mulut!


dengans semua kisah yang ada kat atas ni, kita tau syaitan dan makhluk-makhluk halus sentiasa berada di sekeliling kita dan mereka sentiasa dapat melihat dan mendengar setiap tutur perkataan dan perbuatan mereka...syaitan tahu setiap jadual harian kita sebab tu tak heranlah dia sengaja nak menakut-nakutkan dan mengusik manusia...

sebenarnya kisah 1, 2 dan 3 berlaku kat rumah aku sendiri...Nadia dalam kisah 1 tu kakak aku, Fatiha dalm kisah 2 tu aku sendiri...Din dalam kisah 3 singkatan nama abah aku Bahrudin...and kejadian dalam kisah 3 tu baru je berlaku isnin lepas...6/5/2013...kisah 4 kejadian benar yang berlaku kat Benut, Mak Nang tu pengasuh aku...masa tu aku pun tak ingat berapa umur aku...mungkin dalam 3-4 tahun kot...kisah 2 pengalaman aku sendiri berlaku masa aku sekolah menengah...tak ingat tingkatan berapa...

aku sekeluarga memang tahu rumah aku tu bukan kitorang je yang duduk...banyak lagi kejadian pelik yang berlaku kat rumah aku...kitorang masih menetap kat rumah tu sampai hari ni...sebelum lorong 10 buah rumah tu wujud, kat tengah-tengah ruang tamu rumah aku tu katanya ada sebatang pokok besar yang dijadikan tempat orang-orang berjudi mengangkung kat situ mintak nombor ekor...kiranya pokok tu disembah, dipuja...satu keluarga aku pernah ada pengalaman seram masing-masing kat rumah tu...

tak larat nak tulis semuanya sebab terlalu banyak dan agak menyeramkan untuk aku tulis pukul 12.30 malam ni...sepanjang aku taip entri ni, bulu roma tengkuk aku meremang...macam kejadian-kejadian tu baru berlaku semalam...sampai hari ni aku masih ingat setiap detik kejadian budak lelaki yang aku nampak tu...

memang nak cerita banyak lagi tapi aku tak cukup kuat and berani untuk tulis cerita-cerita menyeramkan awal-awal pagi ni...cuaca malam ni pulak hujan, angin kuat...so aku dah serik!

:: teahgemm.blogspot.com

Wednesday, April 10, 2013

over again...bukan O.V.E.R k wawa! =P


Assalamualaikum w.b.t...

ehh aku masih bernafas lagi arini...?

yelah malam tadi sebelum pejam mata, aku tau hari ni aku jadi lagi kuat daripada semalam...

ngan kat kelas mengantuk mata madah berair jek haa tu lah ko teah sape suruh tido lambat siap mata merah2 lagi apesal ko teah tak tido ke semalam..?

gua tido beb...!

boleh tido dengan amannya lagi sebab perasaan dah lega...lega lepas gua tuttt.....!

haa rahsia...!

hohhoho

yelah semalam aku jadi kucing, ala-ala mengada2 gedik2 camtu... tapi start arini aku nak jadi harimau lah...baru rasa cam Kim Jong Kook sikit...

SPARTA....!hahahaha 

no more touching2...dalam ati ada taman gitu...auww gelinye!

semalam ada lagi taman2...cam cite hindustan lagi...tapi malam tadi gua dah tebas abis sume taman...lama gak lah gua tebas sume bunga 2...smpai tahap nangis gak ketiak ni...bukan ketiak jek nangis, ngan mata2 pun menangis pe citer plak teahgemm...hahahaha...bialah ade tanah jek, gua nak wat stadium bola sepak plak bez jugak boleh letak Muslim Ahmad kat situ...hik3

eei gediknye ko teah...!rasa nak spak muka ko laju2 bleh...??

boleh3...!

hahahaha

emm jadi wawa bez jugak...pecaye cakap wawa, semua ni O.V.E.R! ('R' intonation wawa baru gempak!)

jangan marah rumet, nati kena jual...

hehehehe

over again ape 2...mula semula jawa cakap...

okey jomlah kita mula semula...over again...by One Direction...macam tak biasa plak...!hahahaha

tak paham kan...?gua pun tak paham...!hahahaha

layan...!

Said i’d never leave her cause her hands fit like my t-shirt,
Tongue tied over three words, cursed.
Running over thoughts that make my feet hurt,
Bodies intertwined with her lips

Now she’s feeling so low since she went solo
Hole in the middle of my heart like a polo
And it’s no joke to me
So we can we do it all over again

If you’re pretending from the start like this,
With a tight grip, then my kiss
Can mend your broken heart
I might miss everything you said to me

And I can lend you broken parts
That might fit like this
And I will give you all my heart
So we can start it all over again

Can we take the same road two days in the same clothes
And I know just what she’ll say if I make all this pain go
Can we stop this for a minute
You know, I can tell that your heart isn’t in it or with it

Tell me with your mind, body and spirit
I can make your tears fall down like the showers that are British
Whether we’re together or apart
We can both remove the masks and admit we regret it from the start

If you’re pretending from the start like this,
With a tight grip, then my kiss
Can mend your broken heart
I might miss everything you said to me

And I can lend you broken parts
That might fit like this
And I will give you all my heart
So we can start it all over again

You’ll never know how to make it on your own
And you’ll never show weakness for letting go
I guess you’re still hurt if this is over
But do you really want to be alone?

wawa aku nak sambung lagi tulis entri ni, nak bahan mu...tapi sumpah mata waa dah mengantuk giler siot...!len kali eh...gua blah luu rumet...!

Z z z z Z z z z ....

:: teahgemm.blospot.com

Monday, April 1, 2013

giler kentang...!

Assalamualaikum....

last post aku hmm 11 mac...huhh dah lama kot 2...hahaha

apesal tak post pasal 1D lagi ek...?sebab semua gua dah cerita kot...huhuhu

a dun wori dun wori...ni bukan blog teah gemm kalau takde pasal 1D...

hahaha

tahniah lah untuk Niall, Zayn, Louis, Harry, Liam sebab menang 2 anugerah @ Kids' Choice Awards 23 Mac lepas...mana nama Taylor Swift EVER3 tu ek..cam tadak jekk...

hohhoho

1. Favorite Music Group: One Direction
2. Favorite Song: “What Makes You Beautiful” (One Direction)

=P hohoohoho

sebenarnya memang dah agak my 1D menang jugak sebab ni kids' choice awards kan...soo....hohohoho

=D

now we back to the topic!

apa korang rasa bila orang marah2@bengang@paise kat orang lain tapi marah depan korang...??

a) rasa LEMON?

b)rasa OREN?

c)rasa GILER KENTANG? 

d)rasa nak SEPAK@TAMPAR mulut dia?

tak tau lah mana 1 pilihan korang tapi yang pasti majoriti mestilah pilih d kan....

c pun okey...

hohohohoho

gua pulak jenis yang cepat jek naik angin kalau benda camni jadi kat gua...senang jek tak payah nak susah2 mengumpat belakang ke apa ke...

gua text sendiri orang tu bagitau semuanya pasal apa yang gua kena sembur...paling penting dalam text tu mesti ada ayat ni :

bukan nak laga2 kan sape2...tapi cuma nak bagitau yang dia bising2 kat orang yang tak buat...ni gua cuma sampauikan aje...harap paham...

actually this thing happened to me TWICE!

recently, YESTERDAY! i texted her TODAY!

waa pun tak sangka diri waa seberani 2...?

hahaha

waa jenis straightforward...

honesty is the best policy...

waa jenis tak suka cakap2 belakang...kalau tak suka kat perangai orang tu, waa akan cakap depan dia perangai sekian2 yang buat waa tak suka...sedar2 sendiri lah derr....!

dah ramai orang kena dengan waa...and those people are much2 older than me!

SO WHAT??

tak kiralah umo dia atas waa ke, pangkat dia makcik waa ke...waa pun manusia beb, takkan sebab waa muda waa kena mengalah@REDHA jek kat orang yang tua kan...

selalu bila kawen@couple dengan orang muda mesti kata :

apa ada pada umur...cuma nombor je...

haa so betullah apa ada pada nombor kan....

hahahahaha

pada waa, kita hidup ni kena pandai pertahankan diri sendiri...jangan bagi orang pijak@guna2kan kita termasuklah husband (untuk perempuan) kita sendiri...

erkkk..kenapa husband jek, tak wife sekali...?

sebabnya...lelaki ni (especially husband lah), memang suka ambek kesempatan kat kebaikan@kenaifan isteri...

hoh pantang benor kalau isteri kata takpe bila suami nak bagi sesuatu...haah memang jawabnya dia tak jadi bagi punya....!so buat bakal2 isteri (termasuk aku), terima jelah apa pun suami nak bagi yekk...

kalau waa, dia tak bagi, waa mintak jek...tu tanggungjawab dia maa bagi permintaan isteri selagi permintaan tu dia mampu tunaikan...lagi2 baju, duit belanja...waa memang muka tak tau malu punya...lagi2 hak waa, so memang waa tuntut...

duit luu, duit waa...duit waa, duit waa....

hohohohoho! 

teahgemm memang giler kentang! kan...

HAHAHAHHA

:: teahgemm.blogspot.com

Monday, March 11, 2013

memang bala!

ahh aku dah tak peduli orang nak kata aku memang PANASS betul arni...!

memang celaka apesal time aku nak kuar jek ade jek bala datang...dah elok2 xde kelas bleh plak MASA TUH JUGAK ada kElas ganti...!

ni bukan 1st time dah bepuloh2 kali daripada aku 2taun kat sini agi camtu...kali ni aku tak bleh sabar dah ilang betol sabar!

apesal, aku tak paham betul...nape orang lain cam senang jek tapi time aku ade jek bala...ari lain xder plak program, kelas ganti segala, time aku mesti ade jek...

DIA BUKAN JODOH AKU AGAKNYE...

kalau sebelum ni bleh agi sabar tukar ari lain tapi arni dah tak bleh tahan cancel jek teros puas ati aku...

daripada kuar pun sepatah haram perkataan tak kuar daripada mulut aku watpe kua...????

macam biasa bila gua tension nak babi kat sini, One Direction je yang dapat tenangkan aku...

bukan  DIA...

ngan dia makin PANAS aku jadi...lagi kalau depan mata aku ngah PANASS nampak muka dia memang bertambah PANAS aku...

aku dah tak peduli dia nak terasa ati ke apa nak putus ke apa aku dah tak kisah...arni aku marah aku rasa nak semua orang tau...selalu aku simpan sorang2, kali ni bia blog ni jadi mangsa aku...gi mampus semua nak kata aku mulut longkang ke biadap ke...aku bukan sape2 yang orang nak ambik kisah sangat aku biadap ke ape...

balik je daripada kelas (yang tak jadi, buat gua lagi PANASS!) bukak lagu2 1D kuat2 kalau boleh bia satu blok ni dengar...speaker plak xbawak, 1 lagi celaka...

ni ati dah bertambah tenang bila dengar suara and lagu 1D...1D memang sangat2 special...kat HATI gua...

bila gua tengah marah jangan harap sape2 pun boleh tenangkan aku even parents aku...sebab tu kalau boleh tak nak marah2 depan family sebab dorang kompem akan sentap ngan mulut aku yang cam sial...

so better masuk bilik berejam2!sape pun panggil gua wat PEKAK aje...!

gua kat umah kalau marah camtu...

nak elakkan cakap pasal PANAS!nak cakap pasal 1D je sebab 1D je yang boleh tenangkan gua sekarang...

1D memang sangat special...kat hati gua...tengah tengok full concert 1D iTunes 2012...

pelik kan...

even they don't know me at all and so do i...!

never meet them face to face...!

never go to their concert...!

sebab setakat ni 1D xdatang Malaysia lagi...and kalau dorang datang pun aku takkan pegi concert 1D sebab...

see them but can't touch them hurts me...

see them but separate in the end hurts me more3x!

so better never see them till i die...meet them but can't have them so whats the difference...?

yup suara 1D memang tak sedap...!memang gile xsedap...!

tapi ada aku kisah...?

gua paling PANASS bila orang kata suara 1D tak sedap...sumpah gua PANASS!

macam suara korang sedap sangat....????

HAHAHAHAHA!

suara 1D walaupun tak sedap tapi ngan suara buruk tu...

Zayn boleh beli rumah 3.3 juta DOLAR!buat panic room 23 ribu DOLAR...!

Harry Styles beli Audi!and bebijik2 kereta lagi!

Niall Horan beli Range Rover!

niall Horan beli rumah banglo!

Louis bagi awex dia Mini Coupe!and bebijik2 kereta lagi!panic room 30 ribu DOLAR!

Liam bagi awex dia Audi TT!

suara korang yang konon sedap sangat wat melalak kat kbox tu jangan kata 10rm, seringgit pun takde sape nak bagi lu!

HAHAHAHA

aku salute dorang sebab pada aku kita kerja kat dunia ni untuk dapat duit...kumpul duit...

menyanyi keje 1D and duit yang banyak memang target 1D!

1D dapat duit yang gile banyak dalam masa 3 tahun!

berjuta2 lemon lagi!

HOHOHOHO

pada gua makhluk2 yang kutuk 1D ni jeles kat 1D...atas banyak sebab...balak gua penah kutuk 1D kalah ngan The Wanted...gua rilek je sebab gua paham dia jeles ngan 1D sebab awex dia GILAkan 1D...

ramai je artis2 omputih sana kutuk suara 1D tak sedap...The wanted kutuk suara 1D sebab jeles walaupun suara The Wanted best giler tapi takde sape pandang dorang...hahahaha!

ada lagi sape tah kutuk suara 1D tak sedap...dia jeles sebab 1D dapat pecah rekod gegar america, UK and Us lebih daripada The Beatles...

kan....semua sebab jeles ngan 1D...

rezeki orang lain2 beb....

lagi 1...

sape yang jadi awex dorang SEKARANG tak untung sebab kompem takkan jadi binik punya...!!

HAHAHAHA

lelaki 19, 20 taun beb pikir kahwin ngan awex dorang ada sekarang...??

MEMANG TAK ARR...!

louis yang mengaku setia nak mampus tu pun takde mengaku nak kahwin ngan awex dia...dia cuma kata sekarang dia ngah hepi sangat2 je...boleh bayangkan yang lain...??

liam yang tinggalkan awex dia sebab nak ngan danielle...

zayn yang banyak kali curang...

harry yang banyak main pompuan...

NIALL memang gua paling salute...dia takde awex sebab dia kata akan hargai pompuan betul2...maknanya sekarang bukan masa dia perlu pompuan...kalau ada pun, dia tak serius...ni baru bleh wat laki maa...

KALAU lah pakwe gua nihh salah sorang 1D, bila2 je ada masalah nak date gua takkan PANAS camni...

HAHAHAHHAA

memang pelik sebab nape aku boleh PANAS ngan balak aku, tapi bila dengar suara 1D gua boleh tenang setenang-tenangnya...!

sumpah gua tak nak jumpa 1D sebab gua boleh sakit bila jumpa 1D...!

kemungkinan-kemungkinan keadaan gua sebelum, semasa, selepas jumpa 1D...

sebelum.....
  1. sanggup pegi sorang2 sebab dah beli tiket...lantak lah orang nak kata gua FOREVER ALONE pun!
  2. tak tau nak pakai baju apa (gaya nak date sebab 1D sangat special, walaupun aku tau dorang takkan nampak aku dalam crowd camtu...tak kira nak cantik2 jugak!)
semasa.....
  1. sampai je sanggup berasak2 nak dapat tempat sedepan yang boleh...(walaupun kena masuk daripada celah kangkang orang...for 1D, i dont care!)
  2. jadi keras kejong bila 1D TERtengok mata gua masa menyanyi..1D tengok aku...??AHHH!
  3. kalau ada sesi sain tandatangan, gua takut nak pegi sebab tak dapat kata sepatah haram pun depan 1D walaupun perkataan' "I LOVE 1D!"...sebab biar betul 1D yang aku gila2kan depan mata aku sekarang...??
  4. gua pun gilakan Que Haidar macam ni masa sekolah and masa kat jomheboh jumpa, salam, peluk bahu masa ambik gambar (masa 2 gua sekolah rendah lagi so Que nampak gua cam budak2 je, dia peluk gua ngan selamba!) AND GUA TERGAMAM GILER MASA TU...!QUE PELUK AKU!!gambar takde sebab masa tu pakai kamera orang lain...!WAAAA.....!and gua rasa kalu gua jumpa 1D pun camnilah gua...KERAS KEJONG!
selepas...

  1. gua berkurung kat bilik sebab menangis dah tak dapat juma 1D lagi...!baik tak payah jumpa kalau nak berpisah jugak akhirnya!
  2. gua moody je ngan balak gua sebab asyik teringat muka 1D menyanyi masa konsert...nak jumpa 1D lagi!waaaaaa.....!
so ni lah kemungkinan2 keadaan gua kalau jumpa 1D...gua tak nak jumpa 1D sebab gua lagi SAKIT lepas jumpa 1D....!

and gua harap One Dorection takkan datang Malaysia sebab bila 1D datang tapi gua tak datang setiap detik konsert 1D tu nanti kills me inside.....!!

sebenarnya aku benci gila ngan 1D ni dulu...

HAHAHAHAHA

2 lah orang tua-tua cakap jangan benci orang sangat, nanti orang 2 lah yang kita akan gilakan nak mampus nati...

SEKARANG GUA PERCAYA!

HAHAHA

gua gilakan 1D sebab lagu One Thing...

kelakar plak bila gua teringat balik...hahaha...ada ceritanya...

satu malam tu ngah kuar ngan dia maka keluarlah lagu One Thing kat radio...masa tu gua tau lagu ni wujud tapi xtau plak 2 lagu 1D...gua rasa lagu tu cam poyo je sebab mentang2 sore dorang kuat so boleh lah keluar kat radio selalu....??

and dia pun nyanyi lah 1 verse lagu 2...

you've got that one thing.....

and dah abis lagu 2 DJ bagitau 2 lagu One Direction...gua pun cakap dalam ati...

wait2...ni One Direction yang nyanyi lagu What Makes You Beautiful 2 ke....?and lagu ni pun rentak sama je suara masing2 nak kuat masa nyanyi...hahahaha...balik ni gua nak carik semua lagu dorang tengok acaner sama je ke semua lagu dia...

daripada sinilah gua gilakan One Direction...!

hahahaha

and punya gua bencikan 1D dulu, gua lah orang yang paling banyak menyumpah seranah mengutuk 1D (dalam ati je) kat videoklip What Makes You Beautiful...gua kata....

ingat market sangat arr pakai seluar terlondeh camtu...??

ingat hensem sangat lah pakai seluar merah tepi pantai...??

ingat cute sangat lah pakai seluar ketat2...??

Zayn ingat dia hensem sangatlah kat dunia ni...??

ingat rambut kerinting dia cute sangat lah...??

ayat last sekali paling xboleh blah...

alah biasalah kanak-kanak baru nak naik memang camtu...sumpah gua benci One Direction...!

HAHAHAHAHA

and sekarang gua gilakan Niall Horan...dulu Louis Tomlinson kan...sebabnya....

sebab dulu sumpah GUA PALING BENCI NIALL HORAN sebab dia paling kecik and paling TAKDE RUPA...!

HAHAHAHAHA

padan muka kau Teah....!!

HAHAHAHAA

ehh dah sejam lebih rupanya gua kat entri ni sebab concert iTunes 1D dah nak abis...konsert dorang sejam lebih...

GILER KO TEAH LEH CAKAP PASAL 1D SEJAM LEBIH......!

and 1 lagi...gua bukan pompuan yang senang menangis sebab hal2 remeh...lagi2 bila baca sesuatu or tengok movie...

tapi bulan lepas gua boleh keluar SETITIK air mata bila gua baca ni...

\

gua touching gila bila abis baca ni....

tapi bila gua pikir2 balik....

biarlah 1D dah tak popular lagi sebab bila aku tengok ramai peminat dia kat seluruh dunia hati gua jadi pedih gilerr....!

hoii please teah 1D bukan boyfriend kau okey...takyah nak over sangat...!

tapi sumpah gua tak bleh kontrol perasaan gua...gua nak dorang cepat2lah tak popular bia gua tak rasa pedihh cam ni lagi...

hahahahaa


gua boleh berubah fikiran pasal cancel date tu...

im getting much much much better after say about One Direction...you guys are just a miracle!

:: and dia kena say thanks to 1D sebab, "berjaya ubah fikiran awex aku!".

:: and aku harap dia takyah sentap2 sangat ngan setiap patah perkataan gua dalam entri ni sebab ni cara baru gua nak elakkan daripada lepaskan marah kat dia...cara ni lebih baik...

:: dua kali ulang konsert One Direction sepanjang tulis entri ni...and i think im gonna repeat and keep repeat for the whole day to make my mood gettin' better....

teahgemm.blogspot.com