teahgemm.blogspot.com

if you are not enjoy with what you have, how can you be happy with more....??

Friday, March 14, 2014

over again... =D

"Over Again"

Said I’d never leave her 'cause her hands fit like my t-shirt,
Tongue-tied over three words, cursed.
Running over thoughts that make my feel hurt,
Body's intertwined with her lips

Now she’s feeling so low since she went solo
Hole in the middle of my heart like a polo
And it’s no joke to me
So can we do it all over again?

If you’re pretending from the start like this,
With a tight grip, then my kiss
Can mend your broken heart
I might miss everything you said to me

And I can lend you broken parts
That might fit like this
And I will give you all my heart
So we can start it all over again

Can we take the same road two days in the same clothes?
And I know just what she’ll say if I can make all this pain go
Can we stop this for a minute?
You know, I can tell that your heart isn’t in it or with it

Tell me with your mind, body and spirit
I can make your tears fall down like the showers that are British
Whether we’re together or apart
We can both remove the masks and admit we regret it from the start

If you’re pretending from the start like this,
With a tight grip, then my kiss
Can mend your broken heart
I might miss everything you said to me

And I can lend you broken parts
That might fit like this
And I will give you all my heart
So we can start it all over again

You’ll never know how to make it on your own
And you’ll never show weakness for letting go
I guess it's still hurt if this is over
But do you really wanna be alone?

If you’re pretending from the start like this,
With a tight grip, then my kiss
Can mend your broken heart
I might miss everything you said to me

And I can lend you broken parts
That might fit like this
And I will give you all my heart
So we can start it all over again

If you’re pretending from the start like this,
With a tight grip, then my kiss
Can mend your broken heart
I might miss everything you said to me

And I can lend you broken parts
That might fit like this
And I will give you all my heart
So we can start it all over again


p/s : lets stand up and do it together... =D

Wednesday, January 29, 2014

cover baru....!

assalamualaikum w.b.t...

okey this is my new cover of two songs (one is my favourite)...

lagu first Teenage Dirtbag by Wheatus....tapi gua buat version sendiri tau...

=P

lagu ni One Direction dah cover masa konsert last year Take Me Home...biasalah lagu 1D bawak sume kan best...so gua rasa lagu ni cam lagu 1D plak...huhuhuhu

cover pun 1D version.....not full....hehehehe

lagu second Little Things by One Direction...! ahh dah lama aku nak cover lagu dorang nih...dapat jugak last2.... :P

nak gelak pun boleh....saya budak masih belajar....

hope u guys enjoy it...

ehhh lupa pulak...One Direction-Little Things special for you (........)

=D



video

video

Monday, December 30, 2013

fifteen cover by me...

Assalamualaikum w.b.t...

now fifteen cover by me...

sorry for any incovenience...im just a beginner...sort of hobby only... :)

part suara memang maaf lah eh...hahaha

hope u guys enjoy it...

taylor swift fifteen cover...by me... :)



video









 

Saturday, December 7, 2013

speak now cover...personal hobby...

assalamualaikum...

im the fan of taylor swift...

main gitar sebab inspired by her...

berjaya jugak main lagu taylor swift...hahahaha

tengok lah kalau nak tengok...

sorry sebab gua memang takde bakat menyanyi2 ni....

ahh belasah jelah...nama pun hobi kan....sesaje jek....!

and ade lupa lirik sikit hujung2...hahh lantakkk...!!

hehehe

sepak now cover by me...



video

Friday, December 6, 2013

ohh midnight memories...!!you make me strong...

assalamualaikum...

Brian O'Connor dah takde....? isk3....

sedih...!!


ayat yang dia pernah cakap...

betul lah orang kata, orang yang nak mati ni kadang-kadang dia boleh rasa yang dia akan mati...ni lah ayat yang paling sedih i ever read in my life...

Brian, fast and furious will not be the same (without you)...

harini Deso Dogg a.k.a Abu Thalhah al-Almani syahid kat mesir...

ni yang patut lebih kita sedihkan....

kalau orang kata Paul Walker died in very young age (40 years old), Abu Thalhah was only 38 years old...!!he's the one that Muslims should really have been proud of...

Abu Thalhah...you will be remembered by Muslims....


yang pergi tetap pergi...ajal and cara kita mati memang dah tertulis sejak kita dalam rahim mak lagi...yang masih hidup, hidup mesti diteruskan...

one direction...??

yeyy back to them...hahahhaa

i have all songs of Midnight Memories...die-hard-fan kan....haruslah ada...hahahhaa

emm album kali ni katanya One D members banyak sumbang idea...emm biasalah, to me all One D songs terbaik kott...hehehehhee

here's are their album cover of Midnight Memories...




my favourite....??

1,2,4,7,8,17,18

p/s : 7...meaningful song for us...just look at it---->>> DEAR...


i love this song...so much...!1muahxxxx....! (0-0)

will miss you Brian O Connor... :'(

Monday, September 30, 2013

fesyen yang merepek!

assalamualaikum..

its been a long time since i am updated the last post!

many things happened recently (past few months)..not really have the time to update the blog..

bila shahrul mention pasal blog then baru aku ingat...

OHH MY BLOG!!

now i am thinking about updating on the fashion that i hate..!

hooahoahoa!

yes sometimes my outfit make people said,

 'ohh, this perempuan is soo pelik!'

'woaaah! do i care???i wear what i want to wear..my money, not yours!'

now welcome to my fashion show of the fashion that i dont like... yuckss!

annoying no 1 : 

baju raya butterfly/kelawar...



tadahhhhh! most most hate fashion on earth! when my sis in law wore this outfit on hari raya a year ago, it feels like,

' Reallyyyy?????!r u kidding me???'

HAHAHAHHAHA. ok that's all...hehehehe

why i hate this outfit??
  1. i hate baju kelawar!
  2. soo buruk and not flexible!  flexible here means bila kita angkat tangan then dengan baju2 terikut terangkat! woahhh serius i hate this outfit!! but if someone give me 50 rm to wear this,i'll think for it....HAHAHA. duit kan, siapa yang tak nak?
  3. this outfit is so hard to gosok! girls hands up! yeahh million girls here... HAHAHAHHAA
  4. this outfit cant make you fly! FUNNIEST!
annoying no 2 :
 short peplum




this is the latest! i love pelum but not the pendek one! too pendek! kalau yang panjang ohh its so lovable! I had one either...tapi tu pun sebab roomate tak muat so i bought from her...serious i dont have the desire to buy peplum! since the first day its launched! HAHAHAHA...sampaikan this year i dont have baju raya baru sebab its so sick finding baju raya this year....why??? coz all are peplum!!!! HUARRRGHHHH!!!

annoying no 3 :  
any shirts/dress with belt



ohh please! aku takde masalah ngan belt 2..cuma pada aku ah, belt dengan kemeja?? euuuww! macam takde function je tiba-tiba ada belt kat kemeja?? nampak tak permainan dia kat situ...

lain lah kalau belt tu pakai dengan night dress or at least dress yang straight cut then pakai belt...baru cun maa...ada 1 fesyen hana tajima pakai night dress kot tapi plus with kemeja jeans kot kalau tak silap...belt tu dia pakai either on dress or jeans akupun tak ingat...tapi yang penting memang nicelah...

=D

annoying no 4 :

baju bunga2...FOR BOYS??? EUUUWW!!!



woahh gila2 hebat..HAHAHAHA...memang lah cantik tapi pada aku macam tak kena je bila lelaki pakai...hehehehe

handsome / tough / jambu camne pun laki tu, turun terus saham dia bila pakai baju bunga-bunga...pada aku...hahahaha

entahlah macam takde selera je nak pandang bila lelaki pakai bunga-bunga camtu...sorry to say, macam mat-negara tutt-yang-keje-kilang-kat-malaysia okey...

serius terus tak jadi toleh 2kali bila lelaki good looking pakai outfit camni lalu sebelah...macam ni ekspresi nya...

'ohh wahh...ohhh....but.....hmmm.....okay bye...'

HAHAHAHAHA 

okay bukan bermaksud nak kecikkan mana-mana pihak...tapi setiap orang ada hak kott nak bagi pendapat...

pada yang membaca kalau ada terasa nak menyumpah-nyumpah aku...silakan...i dont mind...semua orang ada hak untuk judge...hehehehe

hehehehe

okay bye! =D

 p/s : for mr. shahrul, saya mintak maaf kalau ada terasa kecik ati pasal entri ni...i dont mind/care...i like to being honest...though its painful to you..honesty is painful, but lies stay painful forever...okey dear? senyum sikit...hehehehe

=D

Tuesday, July 16, 2013

thank you Niall Horan...!

assalamualikum w.b.t...

thanks to niall horan sebab now i can play guitar...!



:: ni lahh adik gua...! soo cute kan...hohoho

hahahaha

sebab2 kenapa gua nak main gitar :

dulu...(kenapa aku beli gitar)
  1. nak pandai main gitar macam yuna...!
  2. macam senang jek main gitar ni...tengok orang main cam senang...hahahha
sekarang...
  1. niall suka perempuan yang pandai main gitar....hahahhaha
  2. minat taylor swift so nak main gitar jugak...!
  3. kesian gitar dah bersarang kat bilik tu, baik gua make full use of it...hahahaa
kenapa ada dulu and sekarang...?

walaupun dulu and sekarang ada semangat main gitar tu, tapi semangat dulu and sekarang lain...dulu gua cepat give up bila jari tak dapat catch up bila kena tukar chord...lagi2 strumming pehh nak synchronize bila tukar chord memang susah lah...tu bila gua tak dapat synchronize chord ngan strumming, terus stop belajar main...

so acane gua boleh start main balik sekarang...?

minggu lepas gua pegi bilik victoria jane...classmate gua...masa tu gua ternampak gitar dia, so saja request 1 lagu dpd dia...jane decide nak main lagu fifteen by taylor swift...wahhh i love this song....!

so jane pun main gitar and gua nyanyi...pehh serius bez giler....!so start dpd hari tu gua nak belajar main gitar balik...!

so dari situ lah harinya gua belajar hafal chord and cuba lagu yang simple2...bila rasa jari ni dah biasa dengan string gitar tu barulah gua start belajar lagu fifteen by taylor swift...hohoho

so hasil daripada hafal chord and banyak kali error daripada semalam lagi, now i could play one of taylor's song....!so hapyyyyy....! hahahaha

sebenarnya gitar kesayangan gua ni dah lama dah beli....emm tahun lepas kot...tu pun sebab offer...murah gile...masih ingat lagi lagu 1st gua nak masterkan lagu yuna, dan sebenarnya...hahahaha

at last...tak tahu pun nak main lagu 2 sampai abis...!sakit jari beb...!hohohoho

bodoh betul gua masa tu...punya excited sangat nak main, gua terus jek bukak chord lagu 2 terus...patutnya gua kena hafalkan dulu basic chords, belajar dulu basic chords baru boleh main lagu...ini idak...patut pun xpandai2 main teah hoi...hohhoho

pastu stres sendiri terus jek sumbat gitar tu kat bilik...hahaha...

now....im better than yesterday...!hahaha

yang paling penting...walaupun gua pandai main gitar, bukannya Niall Horan tau pun yang teahgemm wujud kat dunia ni...hahahaha...bukannya dia tau yang teahgemm belajar main gitar sebab dia...hahaha

tak kisahlah yang penting Niall pembakar semangat gua untuk terus belajar main gitar...hohoho

thanks to victoria jane...!love u mmuahhh2...! =)

ni lah gitar gua....saje interframe sikit...



:: gitar kesayangan beb....!

muahahahahaha...!

okey new missions....!

songs in the list :
  1. 22-taylor swift
  2. speak now-taylor swift
  3. patah seribu-shila amzah
  4. torn-one direction
:: teahgemm.blogspot.com