teahgemm.blogspot.com

if you are not enjoy with what you have, how can you be happy with more....??

Friday, December 28, 2012

new look...

Assalamualaikum w.b.t...

i am currently addicted to Louis Tomlinson....new look in my blog proved it...!

to me, this guy is super perfect...in all aspects...i wonder if all guys are like him, all women must be happy to have men as their soulmate...!

i super confirm that all know his principle, loyal to his girl...can this statement alone proves that he is perfect guy...??

of course not...nobody perfect on this earth...!but believe me that men are extremely perfect for girl if they are loyal in love...! though i like him, (of course i don't love him, i love my boyfriend obviously!) i am so happy to know that he is very very happy with his super hot girlfriend, Eleanor Calder...

look at this girl appearance we know why Louis chose her as his soulmate (i hope)...she is super hot, beautiful and adorable girl...but being beautiful is not the main aspect of why Louis chose her...

Louis had claimed that he needs a girl that are funny and loyal...of course he needs loyal girl because he is loyal as well...!

i thought that only women find for funny guys but men as well...??now i believed it...hahaha

the top reason of why i love (as fan) him is because i never aspect that a man can be loyal as him...!

what makes me shock is he is only 21...!i never met a boy that bravely claims to public that he is loyal boyfriend....

he is much mature than his real age...

my principle in life is i will never, never cheat to my boyfriend/fiance/husband because i am so afraid that cheat thing will come back to me as Allah's punishment for that cheat attitude...

though the man once cheated on me, i forgave him sincerely and gave first and last chance....i know people around me do call me idiot because forgave that man but i believe that everyone makes mistakes at least once in lifetime....i just pray that Allah will give punishment to him someday, not me...i choose to  keep stay to my principle...

though the reason for being faithful is different with Louis but the thing is still the same....

i salute to the way Louis's mom raising him because he had raised a good man to be good husband to a woman....

:: though Niall claims that Louis has the smelliest feet among 1D...i dont mind at all...!hihihihi

:: at once i getting jealous to Eleanor Calder because she is 174 cm tall (if i am not wrong), but i am only 154 cm...people always mistaken me a high school girl...!for all the askers, i am university student...!

:: Louis has many adorable things that grabbed fans attention (including me!) liking him...though he is english man, he is not liking to have many tattoos on him...!that is why i said he is perfect guy ever....

i am the type that very hard to be a fan to West entertainment but because Louis Tomlinson is very special boy than i decided to be his fan....being the way he is makes me like him so much....that is him....

as a Muslim, i have my own reasons for not being interested to West entertainment...but for Louis Tomlinson, i don't mind to be fan to one of West entertainers...he can be followed by others....though we're from different religion, thats not big problem for me...

can anyone believes that i dont have Facebook account and any other social networking sites...??yeah its because my boyfriend is super jealous type...i dont mind as i know he did that because he loves me...he also didnt had them...he said that human will not die if they dont have facebook...!hahaha

he claims that researches proved that almost all break up cases among couple/husband and wives are because of the wrong use of Facebook....

choose to dont want to take risk at any coming problems, so he decided to not have them...we're cool right...hahaha

Louis Tomlinson is one of the One Direction members, so i love One Direction too....!i have all songs of 1D...

big thanks to Louis i am become a fan of 1D songs....!


:: i hope Louis Tomlinson and Eleanor Calder can do the best to overcome all those problems from fake fans that try to make them stop in their love journey....i've been in 5 years relationship with my man, believe me it is not easy to defend our relationship until today...more than once we cried...so be strong okey...!love you both.... =)

:: teahgemm.blogspot.com

Tuesday, December 25, 2012

crazy little things..........

Assalamualaikum....

kali ni waa tak berani nak wat entri dalam bahasa asing sebab takut orang UK ngan US taip 1D atau One Direction and terklik blog aku huh nak mampus banyak komen maki kat sini....huhuhu

entri sebelum ni pasal Zayn Malik 1D yang tersangat hot and spicy uhh...dalam maksudnya...hehehe...entri nihh pasal Louis Tomlinson 1D...pada waa sangat2 hot kat mata waa lah....taste orang lain2 beb...waa ade sebab sendiri nape tak gila kan si Zayn Malik...

  1. tak suka lelaki yang sangat10 hensem sebab sangat rendah peratusnya yang dorang ni tak player...lagi2 yang umur-umur taugeh camtu...memang sangat susah nak setia...nak bukti??google sendiri kat internet lahh...(maksud waa pasal Zayn Malik ni)
  2. orang hensem ni rasa semua perempuan akan melutut bagi body kat dorang...tapi realitinya memang pun...cer google...hehehehe...sebab walaupun dia Islam dia tetap orang Barat...
  3. watpe nak minat/mengharap kat lelaki2 hensem camtu...dah tentu2 dorang takkan jadi boyfriend waa punya...kalau waa lalu sebelah dorang pun dorang rasa macam angin lalu aje...takde pape efek...!hehehe...so daripada mengharap benda yang takkan jadi milik waa, baik tak payah suka daripada awal kan...kang makan hati jek tengok gosip2 dia...hahaha
lepas giler sekejap (harap2 sekejap lah..hehehe) ngan 1D ni, siang malam teringat kat lagu2 dorang je...mana boleh tahan macam ni...apa lagi terus aje download semua lagu 1D...sedap giler kott suara kanak-kanak riang ni...hehehe

sekarang waa suka giler ngan Louis Tomlinson....dia ni memang bukan yang paling hot kat 1D...yang paling hot dah tentu2 si Zayn Malik...yang membuatkan waa gila betul kat si Louis ni dia 1991...!bukan kanak2 riang tau....tapi masa waa start gila bayang ngan dia sumpah tak tau dia ni 1991...kira pilihan waa tak penah silap oo... =D

lagipun lelaki pilihan waa memang bukan orang yang sangat2 hensem...lelaki pilihan waa biasa je asalkan sedap mata waa memandang (biar orang lain tak pandang boy waa, waa sorang je boleh pandang dia...hehehe)...luaran tak penting, batin tu yang penting...hehehe...tersilap plak,dalaman lah...hehehehe

okey Louis dah lulus dari segi rupa...dalamannya masih idaman waa ke...??

tengah carik2 cerita pasal Louis, dapat sesuatu......

"I'm not the type of guy who enjoys being single. I told her I loved her after five months.

"I didn't just wake up one day and think I was in love - I knew it in my heart.

:: source from http://www.sugarscape.com/main-topics/lads/773833/louis-tomlinson-i-told-eleanor-calder-i-loved-her-after-five-months

abis je baca perkataan-perkataan ni, waa dah jadi aiskrim cair kat lantai...!

LOUIS TOMLINSON....!kenapa luu baik sangat....!acaner waa nak lupa luu camni.... :'(

untuk pengetahuan semua manusia kat muka bumi ni, waa memang dah tau Louis dah ada girl...tapi waa tak kisah, kalau dia takde girl pun bukan dia nak pilih teahgemm jadi girl dia pun...hehehehe

camnilah lelaki pilihan waa...rupa biasa2 je takpe, asalkan hati baik....baik untuk perempuan...lelaki yang akan buat pilihan yang lama untuk terima perempuan jadi awex rasmi dia...bayangkan jelah baru nak terima Eleanor Calder je pun dah fikir sampai 5 bulan...kalau nak pilih bini, memang betul2 pilih...baru boleh dikatakan perempuan tu sangat bertuah jadi binik lelaki yang memilih camni....

bukan macam awex2 lelaki2 yang hot2, pada waa tak bertuahnya jadi awex pada lelaki hot (yang buaya) sebab perempuan lain pun senang jek nak jadi awex dia...kan....

nak 'angkat' jugak Louis Tomlinson kat blog waa...!

(masih daripada sumber yang sama)

Having piles of girls chucking themselves at you everywhere you go must be pretty tempting, but apparently Luigi is a one woman man. Originally introduced to each other by Harry, the couple have been dating for over a year and it sounds like Eleanor is pretty much his ideal girl. Not just because fancies the arse off her either.

"Aside from the fact that she's hot, she had everything that I was looking for," Louis told Seventeen "She's funny, loud and confident."

lelaki ni sangat sempurna.....

Eleanor Calden memang girl yang sangat2 cantik...model tu....tapi Louis pandang dia dari mata hati....elok pada rupa tak semestiya elok pada hati....



:: untunglah lah mu ni awex Louis...!

tetibe datang gosip yang Louis dah berpisah ngan Eleanor cam Liam Payne yang dah berpisah ngan awex Danielle Pearez...tapi ngan cool giler Eleanor balas....

“Sadly for you that article is wrong, Louis and I haven’t broken up. Sorry x”

(sumber dari http://www.entertainmentwise.com/news/89328/Another-One-Direction-Break-Up-Eleanor-Calder-Denies-Louis-Tomlinson-Split-)

hahaha cool giler awex ni....perkataan 'sorry' tu yang perempuan dengar agak pedih + sentap uhh...hehehehe

emm kesian jugak waa baca cerita Liam ngan Danielle break up bila dorang dah couple 2 tahun...!tapi alasan dorang break up memang agak rasional jugak...

“Danielle’s got over a million followers on Twitter, it’s just crazy. She’s been getting stopped in the street. She got chased by some girl in the park the other day, which is scary.

“They seem to have settled to the idea now, but every so often she gets death threats and stuff and she doesn’t need that.

He added: “Danielle’s not the most confident person in the world and really takes note of what people say.”

Danielle isn't the only one who gets abuse. Eleanor is constantly having similar treatment from Twitter trolls and has the added extra of fans who claim her boyfriend is in fact gay with fellow One Direction star Harry Styles.

(sumber dari http://www.entertainmentwise.com/news/89328/Another-One-Direction-Break-Up-Eleanor-Calder-Denies-Louis-Tomlinson-Split-)

kesian kan kat ex awex Liam...emm kalau waa pun belum tentu boleh tahan ngan dugaan bercinta camtu...

tapi nasib baik Eleanor rilekk jek kena ugut cam Danielle...betul lah...peminat2 ni ugut2 sebab jelez dorang tak dapat couple ngan 1D so ugut2 lah konon...yang waa lagi pelik walaupun dorang ugut2 camtu dorang dapat ke couple ngan 1D...awex baru dorang bukan peminat dorang pun, sumenye keje yang hott2...haissh manusia ngan hasad dengki....





perempuan ni memang sangattt cantikk....!

One Direction star Louis Tomlinson texted his girlfriend's mother promising to stay faithful to her daughter. 

The 20-year-old British singer has been dating Eleanor Calder for more than a year, but feared her mum would assume that he would cheat on the brunette beauty while he jetted around the world promoting his band's debut album. 

So in a bid to put her mind at rest, he sent a message to Eleanor's mother vowing to stay away from groupies while away from his love. 

He tells Britain's The Sun, ‘I was worried about my reputation at first. I remember I sent Eleanor's mum a few text messages saying, 'Please don't judge me thinking I'm like the stereotypical boyband type who is going to go around and sleep with everything that moves. 

‘I was trying to convince her I'm quite a good lad but I didn't really need to. Her family are really cool actually and very understanding of the situation. 

‘It's important for me to treat a girlfriend with respect. My mum would be horrified if I behaved any differently − and I have sisters, and would hate for them to be treated badly by guys.’

(sumber dari http://www.okmagazine.com.au/news/louis-tomlinson-vows-to-stay-faithful-to-girlfriend-.htm) 


Louis Tomlinson such a perfect guy on earth ever....!!

sangka panas sampai petang tapi tak sangka pulak tengah2 hari buta hujan plak....!

tetibe keluar berita hot ada artis lelaki mengaku yang awex Louis usha dia...!tapi dia tak nak sebab awex ni ngah couple ngan Louis Tomlinson 1D...!waa salutt gak mamat nih...dapat ikan cantik + lazat depan mata dia tak moo...hohohoho

aiseyman....!kesiannya Louis...... ='(

haii Eleanor2..pesal lah mu nih tak nampak yang balak mu ni ramai yang nak...??susah oo nak jumpa lelaki omputih yang memilih cam Louis ni....!giler rugi luu....!


walaupun waa suka giler ngan si Louis ni, waa takdelah harapkan dia clash ngan awex dia...bialah hubungan Louis Eleanor kekal sampai bila2 sebab dorang ni sangatlah padan sangatt...sama cantik sama kacakk (kacak hati).....

waa arap Louis maafkan lah awex dia...mungkin jugak mamat tu saje jek ayat cerita nak bagitau orang yang dia tu hottt lah sangat2...tapi kalau betul pun waa tak tau lah pe yang Eleanor pandang kat mamat tu...part body memang Louis kalah lah...tapi bab rupa Louis 100x ganda lagi baekk pe....!mamat tu dari segi umur  memang lagi matang lah daripada balak dia...tapi pada waa Louis lelaki yang sangatt2 matang....susah oo nak jumpa lelaki Barat yang tak main pompuan....tu waa cakap Eleanor rugi kalau dia buang Louis....!

lagipun kalau perempuan yang buat hal waa tak panas sangat...!kalau jantan yang wat hal baek awex angkat kaki jelah wehhhh...!laki berlambak kot...kalau dia boleh main perempuan luu pun boleh pe...hahaha...tu prinsip mak waa...mak kata bia berkawan ngan ramai lelaki, pilih yang terbaik jadi suami...

tapi sumpah waa tak ikut cara dia...waa faithful beb....!


:: dari kiri : Perrie Edwards (awex Zayn Malik), Danille Peazer (ex Liam Payne), Eleanor Calder yang sangatt hot (awex Louis Tomlinson)

waa rasanya paham ngan keputusan Perrie Edwards yang masih maafkan Zayn walaupun Zayn dah dikatakan curang dua kali dalam 2012...

:: sumber dari http://perezhilton.com/2012-09-24-one-direction-zayn-malik-caught-cheating-again-invites-fans-to-hotel-room-listen-audio#.UNlyN2919e8

memang susah kalau dah terikat dengan mamat yang hensem + manis terlebih gula ni...tak boleh salahkan Zayn jugak dalam hal ni...tengoklah umur dia baru jek 19...dah terikat dengan girl...kalau dia orang biasa takpe jugak...ni Zayn Malik....!idaman semua perempuan kat dunia ni beb...(kecuali waa)...jadi memang lah semua orang amek kesempatan nak rosakkan hubungan dia ngan awex dia yang pada waa biasa2 jek...hehehe...cantik lah jugak tapi cantik dia tu tak seiring lah ngan Zayn Malik yang sangattt hott 2...tapi apa yang ada pada rupa kan...dah Zayn kata dia lebih pilih comel daripada seksi....what more can i say...?hehehehe

sekali luu dah sayang orang (lagi2 yang terlebih hensem plak, agi bertambah love tu...hehe), susah oo nak lepaskan camtu je...sekali luu lepaskan ramai lagi pancing nak sambar dia doe....so sebab tu kot awex Zayn tahan setahan tahannya ngan perangai Zayn...

sebab dia Zayn Malik...cer kalau dia Abdul Malik ke Malik Dollah ke...sape kisah dia nak kol sedozen awex ajak tidur hotel....??kau kisah....??

HARUSLAH TAK...!!

hahaha

lagipun budak2 muda buat seks memang budaya Barat...sebab tu Perrie malas nak amek port sangat...pujuk hati sendiri je waa cakap luu.....!balak Zayn Malik sape yang sanggup lepaskan camtu je beb....?kalau waa pun agaknya waa buat sama cam pe awex Zayn wat...kalau muka hensem tahap Apex je waa boleh je lepaskan, hensem suam2 kuku jek kat tempat belajar waa pun berlambak...hehehe

pesan waa kat orang Malaysia...tak salah minat artis Barat...tapi jangan jadikan dorang idola...perkataan idola tu dalam maksudnya...idola tu boleh dikatakan 90% sempurna akhlak ngan moralnya....tak salah minat lagu dorang tapi jangan sekali2 ikut budaya Barat...kita ikut budaya orang Timur....

last photo of Louis Tomlinson before closing....hehehe =D


:: teahgemm.blogspot.com

Saturday, December 22, 2012

who is him...??

Assalamualaikum...

siapa ni..? tak bagitau sape acaner owang nak tau ekk...hahahaha

ZAYN MALIK...

Are you want to know about Zayn Malik facts? Let's know some facts about Zayn Malik that maybe you dont know. Zayn is one of four boys in One Direction, UK and Ireland boyband. He has many fans around the world, fans said he is not only has a golden voice but also handsome and cool. He is idolised by many girls and they hope Zayn will become her boyfriend. 

(resource is from the website mentioned at the bottom of this entry...)

the first time i heard of this boy is through a friend 'NURWIRDATHINAGIHA'

hahaha payah kan nak sebut nama dia...a.k.a Giha

this girl hurmm is a kind of gila2 girl...likes to the latest entertainment Hollywood news (thats how she introduced Zayn to me)

INTRODUCED??

hahahaha

Giha whispered to me in class...

"Teah kau tau tak Zayn Malik??"

i replied...

"who the hell is he??"

hahahaha gurau2...

aku kata :

"hah??sape uhh??budak sini ke??"

"ishh ko nih tak kenal Zayn Malik?? Kau tau ark One Direction??"

"hahh?? xtau" (HAHAHAHAHA)

"HISH KAU NIHH...1 MALAYSIA KENAL DIA AU...SATU DUNIA KOT!handsome gilerrr beb...ada sorang budak Malaysia sebijik dia sebab uhh tak pasal2 budak uhh popular...hahahaha...cerr google ahh balik nihh..."

hahahahaha...nampak sangat aku nihh buta berita!!

okey pastuh aku balik google boy nihh...market sangat ke???nama pun ala2 kuno je...

hahahahaha

the result are....






fuyyohh gila kacak boy nihh...!huhh giler sekejap waa mase tuhh...hahahahha

the first thing appear in my head is...

budak ni Islam ke...nama macam ye jekk...

then i continue googleing here and there and WALLLAH...!this is it!

video

video


yup...HE IS A MUSLIM...100% MUSLIM...!

the most important is...HE IS VERY VERY PROUD TO BE A MUSLIM....!

alhamdulillah Syukur...!

to live in the middle of people who's accusing Muslim is terrorist is quite hard for him to keep on living...but without hesitation he's proudly admit that he is Muslim....

last part video nihh yang gilerr waa suka nih....kat video uhh Zayn kata

"i prefer CUTE over SEXY girls..."

huhh CAIR beb guaaa....!!

humm walaupun Zayn ngan Perrie kissing2 and hugging kat public tapi prinsip dia memang MUSLIM SEJATI...tak cam majoriti orang kita...tengok sexy girl sampai nak terteleng mata toleh kalau takde pompuan kat sebelah (kalau ada GF kat sebelah dapat toleh sekejap pun jadi lah...kalau tak toleh pongg tengok sekilas...yelah takut nak tengok lebih2...takut kena cop GATAL ngan GF/BINI/TUNANG...padahal realitinya memang gatal pongg....)

sampai selalu pakai spec gelap bebb...!(especially masa ngan GF/TUNANG?BINI)... macam waa tak tau pe niat suci luu....!

hmm tapi aku nihh bukan lah tahap die-hard-fan sangat ngan si Zayn nih...muka dia memang jambu lah and MANLY gilerr hahahhaa...

this guy is super perfect except for ONE THING....

tak suka dia nihh sebab dia merokok lahh...

OHH I REALLY3 SUPER HATE SMOKING GUYS...! yakksss...!

sebenarnya ada 2 sebab nape tak follow si Zayn nihh...agi 1 sebabnya dia nihh 1993...!!hahahaha 

hemm budak2 jambu cam uhh biasa lahh kat Malaysia pun berlambak...huhuhuhu

i never never ever admire a boy younger than me no matter how good looking he is....!!

tapi...

WHO CARES...??

Zayn tak kenal aku pun...so pretty sure positively he says...

ADA AKU KISAH....??

hahahahahaha

:: ahli One Direction yang lain biasa2 jek...yeahh typical British...!(wait...dowang nihh sume British ke??ahh dulik plak aku!)biasa jekk sebenarnya muka omputih nih...cakap jekk lebih rupa pun tarakk...!Zayn nih mix (PAKISTAN+BRITISH) sebab uhh cam lain macam ket tahap kehandsomeman dia uhh....huhhuhuhu

:: for more info about Zayn Malik :

http://www.squidoo.com/zayn-malik-facts

:: teahgemm.blogspot.com





Tuesday, December 11, 2012

Istanbul Aku Datang….!


Assalamualaikum…



Amazing, superb best, exciting…!

Ahh I don’t know what the best words to describe this amazing movie, Istanbul Aku Datang…!

Everyone knows this movie was set in Istanbul…fully set in Istanbul…!

I believe when you watch the movie you will say to your mom…”mak…!nak pergi Istanbul…!”

Hahahahaha…




But that is not the major reason of why I love this story…

Honestly…when I want to watching movie at cinema, I won’t choose Malaysia’s movies…

Hoo wait2…don’t judge me by my cover okey…I have my personal reasons to my choice…

First, Malaysia’s movies are typical…

Ohh what…??

What I mean is the duration is very short…it is very rare to watch Malaysia’s movies more than two hours….

Right….??

Though I always watch movies at cinema, I am student…so I think it is waste to sit there in less than 2 hours…my money, my right, right…??childish reason….??do I care….??(in malay, ada aku kisah…??)

Typical here also means Malaysia’s movies now are horror genre…the first horror movie that able to attract viewers is Jangan Pandang Belakang…I am the one among the viewers…hahahahha…at that time I feel that this is the best horror movie I ever watched….!that movie also able to collect more than 7 millions…!congratulation for the movie producer, David Teo…if I am not mistaken…

But…..

Afterwards, horror movies in Malaysia like ‘cendawan tumbuh selepas hujan’…!

Huhh…typical right…

Since then I never watch horror Malaysia’s movies at cinema….

Now, I admire to Syamsul Yusof…!hmm not him…but his action movies….!hahahhahhaa

KL Gangster grabbed my attention since the first time I saw the gazette of the movie….

Can’t wait to watch this action movie by Malaysia production…!

Like the superb gazette, the movie is superb as well…!i love it…! :)

This is what I am looking for…!now I only watch Malaysia’s action movies by him only… 

Okey then, this is my explanation…I am not hate to Malaysia’s movies…but as a viewer, I just want to spend my money to the right choice…as student, money is everything…!hehehehe

Hmmm…since Malaysia launched Astro First…I never watch Malaysia’s movies in cinema…

Reason…???

Cause my mom loves movies as well….!so…..hehehehehe




I had published an entry on Istanbul…aku datang…!emm last year I think…that time, this movie still in its production…but I can’t wait to watch Lisa Surihani…thank God the first hero is Beto Kusyairy (is this the right spelling…?I don’t know…sori Beto…hehehehe)…but if it is not him, I still watch it because there is 
Lisa…I love her…!

This movie reminds me to ‘I Am Not Single’ acted by Lisa Surihani and Farid Kamil…this movie is superb amazing too….!hehehehe

Hmm why the hero is not Farid Kamil…??He is the best choice in the movie, I think…Beto is okey…but it’s just that…….

Okey…forget it….!

Hehehehehe…

So I think Lisa’s character in this story is quite gedik…hahaha…but adorable… :)

But I think because Dian here is Lisa Surihani…if not, I hate Dian…?maybe….hahahaha

But the first reason I love this movie because the plot is almost same as my personal love story…

Hmm….??do I have to tell the full story…??i think, not…!hahahaha

Past is past…yup I know…it’s just the story reminds me to ‘our’ story….

I agree to Lisa’s decision….but I also agree to Harris’s decision of why he forgave his ex-girlfriend when she cheated on him….

In the story he said,

“Bila dua hidup dah sebati, bukan mudah nak meleraikannya….”

Ohh…so sad….! (but I am not crying…!hahahaha)

But we have to understand the condition is not the same…not same at all…I think that Harris accepted his ex because he was very very depressed and he did not has other girl accept his girl…so he forgave and accepted her….

But their love story ends because of other reasons…not because of third party…..




Hmm I think I understand his condition….the second time is not the same as the first….that is why I hate to make the second relationship after break up with the same person….the feeling will not be the same though I love him before….

How about Dian….?

Hmm Dian’s condition is quite hard…hahahaha…I think I can understand Azad’s (Tomok) explanation on why he cheated to Dian…

But…Dian has Harris beside her…!to me it is sooooo hard….!hahahaha

Here, we have to look at Azad’s minus points….

1. He tell bad things about Dian in public…yeah I understand he ‘that’ angry when he saw Dian with other half-naked guy…but still, telling bad about people in public is not a nice manner…slander…??never do that okey…

2. He never think of Dian’s pride when he said “…kena rewang, perempuan jalang” to Dian in public…Dian his girlfriend for many years okey…!not a day or two…!

3.  And the worst thing is...Azad tak mintak maaf pun yang dia dah maki Dian...! unforgiveable...!

This is his minus points…if I am in Dian’s position…I never never never accept him…!unless he says sorry for his rude words...mungkin boleh dipertimbangkan.....

So….the ending of the story….?

Dian married to Harris.....!

Ohh, what a beautiful ending….!hehehehe

When I watch the ending, it reminds me to one best extract in the novel I had read….

“Kita tidak akan dikahwinkan dengan seseorang atas sebab jatuh cinta atau saling cinta mencintai kerana kita akan berkahwin dengan jodoh kita, jodoh yang Allah telah tetapkan sejak azali…”

But, my best extract for this story…??

“When two broken hearts meet, that is the best choice….!”

The other meaning is, “InsyaAllah….jodoh….!”

Hehehehe…

Hmm I am afraid ‘he’ will misunderstand this entry…okey let me explain…

Nak cakap dalam malay, tapi aku rasa macam jiwang sangat pulak…yelah bahasa Inggeris kan bahasa asing…yang aku tak pernah guna dengan dia…so takdelah rasa macam jiwang sangat…

I know he will understand me saying this….

Past is past…

"What’s the use to remember the DAMN past when I have the BRIGHT future…???"

If you don’t mind, I hope you will watch this movie later though you had know the ending…because it is rare to find the best movies in Malaysia…this is one of the best movies in Malaysia…!

it is such a waste if you not watch this super hot movie...

Heyy this time I want you to watch it is not because of the plot okey…

But Lisa Surihani is very very very beautiful in this movie…I know you like beautiful lady…hehehe





i had read on many movie reviews on this movie that agree with me that this is one of the hottest romantic comedy film in Malaysia...watch it yourself so you will know.... :)

Hehehehe…

:: can't count on how much I watched I Am Not Single...this movie repeating 48 hours on astro first...nak tengok banyak kali puas-puas...!

:: teahgemm.blogspot.com

Saturday, December 8, 2012

the kings of korea's variety shows..Boom and Yoo Jae Suk...


assalamualaikum w.b.t...

kejap sebelum cerita pasal tajuk kat atas, nak bagitau yang mula-mula ingat nak tulis entri ni in English tapi bila aku pikir2 balik blog ni bukan jejari runcing kak elia ex-fiance apex yg 1 malaysia ni nak baca…ni sape jek yang nak baca kan…hahahaha….so last2 pakai bahasa ibunda jelah yek…saya bangga jadi anak Malaysia….hehehe

aku rasa semua orang tau yang ketawa tu terapi...artikel ni amek daripada blog orang….

http://salamahrazip.blogspot.com/2012/08/ketawa-untuk-sihat.html




KETAWA UNTUK SIHAT

Kita akan ketawa bila merasakan sesuatu perkara itu lucu atau pun ketika kita sedang menonton cerita yang lawak.

Saat berkumpul dan berbual bersama teman-teman dan keluarga juga boleh menimbulkan saat riang ketawa hingga boleh mengeluarkan air mata.

Namun, tidak ramai yang tahu ketawa merupakan satu perkara yang selain mengembirakan, ia juga baik untuk kesihatan kita!

Menurut beberapa kajian yang dilakukan, individu yang ketawa 100 kali dalam tempoh 24 jam mendapat manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam selama 10 minit.

Hal ini terjadi kerana apabila ketawa, tekanan darah dan kadar degupan jantung akan meningkat dan kedua-dua kadar ini kemudiannya akan turun lebih rendah daripada paras sebelum anda ketawa.

Jika kita sedar, kanak-kanak lebih banyak ketawa dari orang dewasa dan tidak hairanlah orang dewasa lebih mudah diserang penyakit serta mengalami tekanan dan kemurungan..

So ape pulak kaitannye dengan tajuk entri kali ni…alah peminat Korea tau kot…yelah sekarang ni kan dunia tengah kena landa demam k-pop…walaupun kadang2 aku rasa macam bodoh jek orang suka tengok group2 lelaki yang kurus2 kering kerempeng menari…tak nak lah mention sapa group2 2 yelah kang fans dorang bagi komen busuk kat sini ni padan muka aku…tu pun kalau baca ek...hahahahaha…minat gila jugak group2 k-pop ni tapi bukan yang kerempeng2 tu lahh…geli…minat ngan 2pm ngan big bang…body dorang fuyyohh malas lah nak bagitau kat sini…google search sendiri sudaa….

p/s :: abg jangan terasa hati eh…biasa lah perempuan pun macam lelaki jugak yang suka tengok perempuan2 cantik…perempuan pun suka tengok lelaki2 yang tough2…memang lumrah manusia….abg pun minat SNSD kan…takpe owg pun minat SNSD…hehehehe



:: pic SNSD yang paling comel...huhuhuhu

Kejap…aku tengah nak citer pasal bende lain…takde kena mengena ngan tajuk ag…sukati lah blog sandiri….

Sorang kawan yang giler k-pop sampai lagu2 melayu sepatah haramm pun dia xtau…cer tanya semua artis k-pop semua dia tau…gilerr dia uhh…

Dia tau aku die-hard-fan 2pm…2pm takde keluar album baru buat masa ni so memang tengok videoklip-videoklip 2pm setiap hari (kat ostel je) tak kenal erti bosan…hehehehe…so dia pun cakap lah xbosan ke tengok benda yang sama je setiap ari…eaa xlah dah benda aku suka kan watpe nak bosan…biz takkan kita kena berganti suami setiap ari ke sebab bosan…x,kan…dah benda kita suka mestilah xbosan syidah…!(aku tau ko kompem bace entri aku ni)…hehehe

emm walaupun minat ngan 2pm aku paling anti ngan Taecyon...xtau nape....rupa nya member2 pun sama gak...rupa2nya aku pompuan yang normal xpandang lelaki kat badan tough aje...hahahaha...bukan pe, kalau tak tengok Taecyon dalam kehidupan sebenar mungkin boleh gila separuh mati kot ngan dia...tapi bila dah tengok dia kat realiti sumpah benci siot ngan dia...bajet gila waa tengok...tau lah dia handsome tahap giloo tapi bila dah nampak sangat control handsome and bajet dia boleh buat semua benda jadi menyampah pulak tengok dia....hahahaha  

Big Bang luarannya memang nampak kecik jek…tapi kat videoklip fantastic baby yg dorang half-naked (kecuali Top yang tak suka tunjuk badan…hehehe) body dorang memang boleh tahan lah cam 2pm…Cuma 2pm tu tinggi2 and dada bidang tu yang nampak tough walaupun pakai baju…


:: 2pm...kan...like i said...hehehe

:: big bang...kan...like i said..hehehe


Okey lah kan daripada kerempeng geli aku…memang ‘dia’ pun xlah tough sangat…tapi xdelah kurus cam group-group k-pop kerempeng 2….hehehehe

Tajuk entri…the kings of korea's variety shows..Boom and Yoo Jae Suk..

2 orang ni pulak the most lovable comedian aku penah tengok…Boom ngan Yoo Jae Suk…

Sape dorang ni…jom tengok…(baru je google search…hahaha)

Boom...bawah, Boom(6 dari kiri)

Lee Min Ho (lahir 10 Mei 1982), lebih dikenali sebagai Boom (Hangul: 붐), Korea Selatan. Boom merupakan seorang rapper, penyanyi, pelakon, hos radio, dan penyampai televisyen. Beliau telah membuat banyak penampilan televisyen di pertunjukan komedi Korea Selatan dan juga sitkom (rancangan komedi). Rancangan terbaru Boom yang sangat popular di Korea Selatan dan seluruh dunia sekarang ialah Star King bergandingan bersama Lee Teuk (Super Junior).

Yoo Jae-Seok (Hangul: 유재석; atau Yu Jae-suk, dilahirkan pada 14 Ogos 1972), adalah seorang pelawak Korea Selatan dan dia salah satu penyumbang terbesar terkenalnya industri variety show (rancangan aneka ragam) korea melalui Runningman yang sangat popular di seluruh dunia sekarang. Salah satu variety show beliau yang terkenal ialah 'Family Outing' (sebelum Runningman). Beliau digelar "MC negara" (국민 MC), yang telah diundi oleh Korea Selatan "netizens" mengisytiharkan dia pelawak paling popular Korea untuk lima tahun berturut-turut (2004-2008). Beliau telah menganjurkan beberapa rancangan televisyen variety show di Korea Selatan. Yoo Jae Suk di dalam Runningman digelar "belalang", kerana penampilan berpakaian seperti belalang dan juga raut wajahnya. Beliau telah membuktikan bahawa dirinya ialah salah satu pelawak terkemuka Korea dan personaliti TV.


:: Boom (kiri), Lee Teuk super junior (tengah)

:: Yu Jae Suk

:: Jae Suk dalam Runningman...memang takde rupa kan...hehehehe

:: Boom

Hmm daripada sini pun kita boleh tau sape yang lagi hot kan….memang Boom tu cuma terkenal kat Korea setakat ni..selain Korea Selatan pun ada yang kenal dia tapi populariti dia tak cam Yoo Jae Suk yg dah tahap hallyu (artis korea yg terkenal kat luar negara)…yang tu aku xterkejut lah…yang wat aku terkejut Jae Suk ni takde paras rupa kalau nak dibandingkan dengan Boom…jadi memang terbukti lah yang paras rupa tu tak penting untuk jadi terkenal…. :)

Mak kata Jae Suk hensem…hehehe…takpelah pendapat orang lain2…tapi aku lebih memilih lelaki yang kelakar daripada hensem…watpe hensem2 kontrol macho aje jalan geli aku….baik pilih orang yang bleh hepikan hidup aku kan…tak ada pape nilai pada rupa…nati dah tua sama je kerepot cam orang yang xhensem…bukan kekal pun…hehehe…ni pendapat sendiri…

Tapi aku rasa teori aku ni boleh pakai lah…lelaki kelakar lebih jadi pilihan perempuan,,,sebab dalam undian peminat Runningman, dorang undi Jae Suk the grasshopper yang paling hensem…hahaha… memang lah peminat runningman ada lelaki ngan perempuan…tapi kalau kita pikir logik lelaki mestilah undi Kim Jong Kook the Hulk yang paling hensem kan sebab memang Jong Kook 2 lah yang paling ada rupa kat Runningman…takkan lelaki nak undi Jae Suk plak…tak tau lah ni apa yang aku rasa je….


:: pic paling market Kim Jong Kook kat google...walaupun Runningman 2 game aje tapi terlebih emo plak...tak bape suka Jong Kook ni sebab perangai dia yang tak bape nak suka dalam Runningman...so walaupun body dia cam Hulk tapi lebih prefer Jae Suk daripada dia...perangai Jae Suk tak lah menyakitkan hati sangat...hehehe


:: wedding Jae Suk...malas nak google sape nama wife dia...perlu ke...?hehehe

:: dorang lagi...

:: dan lagi...

Jae Suk ni kelakar semulajadi…tengok rupa dia pun orang boleh tergelak…mana taknya boleh pulak masa wedding dia terkinja2 camtu….hehehehehe

Kalau lah Jae Suk ni memang bukan pilihan perempuan kenapa wife dia cun giler…??memanglah xcun cam Yoona SNSD uhh tapi lebih cun daripada muke korang ngan aku kan….hahahahha

Sampai aku ni sendiri penah terpikir agaknye camne lah Jae Suk ni kat umah kan…mesti wife dia sentiasa awet muda je sebab banyak gelak….hehehehe


:: Boom (kanan atas, bawah)...tetibe ade Gary (tingkat 2 kiri) plak...hahahaha



:: Jae Suk tumblr

:: Jae Suk belalang Runningman episod bape tah...malas nak cek kat hardisk...hehehe

:: aku rase salah satu pnyumbang terbesar Gangnam Style yang jadi fenomena dunia sekarang sebab ada Jae Suk kat mv PSY... agi-agi dia wat menari belalang...hahahahaha


:: comelnya kalau belalang camni...hahahaha

:: bo-- siot dia nih...bikin aku geli jek...gila ayu hahahaha

:: Jae Suk lagi...




:: Won Bin klon...

:: Won Bin original..hehehehe


Jae Suk bajet hensem cam Won Bin kat citer Secret Garden…parody Secret Garden dalam Runningman…eei ketawa bleh tahap tetanggal braces aku tengok muka dia…dah dia pelawak memang haruslah kita ketawa ngan penampilan dia kan…hehehehe

Nak ingatkan kat sini penah tak dengar orang2 tua kata suka2 lama2 jadi duka…memang betul apa yang dorang cakap tu…nak kongsi sama2 lah ilmu yang baru aku tau ni…yelah masih banyak yang aku jahil bab2 agama ni…Masya-Allah…


BAHAYA JIKA SENTIASA BERGELAK KETAWA

Artikel Dari: Portal Komuniti :: Ukhwah.com
http://www.ukhwah.com/

Tarikh: Selasa, 07 Oktober 2003 @ 20:14:52 

Topik: Tazkirah
________________________________________

Gelak ketawa dilarang Islam. Menurut pandangan Islam, bergelak ketawa adalah tidak baik dan makruh hukumnya. Ibnu Mas'ud meriwayatkan dari Auf bin Abdullah bahawa biasanya rasulullah s.a.w. tidak tertawa melainkan senyum simpul dan tidak suka meleret, iaitu tidak menoleh, kecuali dengan semua wajahnya. Hadis itu menunjukkan bahawa senyum itu sunat dan tertawa berbahak-bahak adalah makruh.

Maka itu seseorang yang sihat akal dilarang bergelak ketawa kerana mereka yang banyak bergelak ketawa di dunia akan banyak menangis di akhirat. orang yang banyak menangis di dunia, mereka akan banyak tertawa di syurga. 

Menurut Yahya bin Muaadz ar-Razi, ada 4 perkara yang menghilangkan tertawa seseorang mukmin:

1) Kerana memikirkan akhirat
2) Kesibukan mencari keperluan hidup
3) Risau memikirkan dosa
4) Apabila tibanya musibah dan bala

Jika seseorang sibuk memikirkan perkara itu,maka dia tidak akan banyak tertawa kerana banyak tertawa bukan sifat seorang mukmin. seperti yang diriwayatkan oleh ibn Abbas .a. "sesiapa yang tertawa ketika membuat dosa, maka dia akan menangis ketika akan masuk neraka". 

Dalam satu riwayat yang lain, dikemukakan bahawa Imam Abu Hanifah pernah tertawa satu kali apabila dia menang berdebat dengan Amr bin Abaid al-Qadari (seorang bermazhab Qadariah yang tidak percaya kepada takdir Allah). selepas tertawa, Imam Abu Hanifah sangat menyesal lalu berkata: "Engkau berbicara tentang ilmu. Aku tertawa, maka aku tidak akan berkata-kata kepadamu untuk selama-lamanya, maka aku sangat menyesal, sebab andainya aku tidak tertawa nescaya aku dapat menundukkannya dengan kefahamanku, sehingga menjadi kebaikan bagi ilmu".

Menurut Islam, sesiapa yang meninggalkan bergelak tertawa akan mendapat darjat yang tinggi di sis]i Allah. Sabda rasulullah s.a.w. yang bermaksud: "Dan siapa yang meninggalkan senda-gurau diberi wibawa dan keindahan, dan siapa yang meninggalkan tertawa, maka ia berwibawa dan hebat, dan siapa yang tidak menginginkan kekayaan orang maka ia akan dicintai".(Hadis Sahih)

Islam juga melarang seseorang melakukan sesuatu atau berkata sesuatu untuk mentertawakan orang lain atau menyebabkan orang lain tertawa. Contohnya ialah seperti berlawak jenaka di mana seseorang akan berlagak dan mengeluarkan kalimah yang menyebabkan orang lain tertawa.

Menurut riwayat dari Ibrahim Annakhari, beliau berkata: "Adakalanya seseorang mengeluarkan satu kalimah untuk mentertawakan orang di sekitarnya, maka Allah S.W.T. murka padanya lalu murka Allah itu merata kepada orang-orang disekitarnya, yang tertawa bersamanya. Jika seseorang yang berkata kalimah yang direda oleh Allah, maka ia mendapat rahmat dan rahmat Allah itu diperolehi juga oleh orang di sekitarnya."

Seseorang yang suka berlawak, berjenaka atau berolok-olok supaya orang lain tertawa, balasannya diakhirat ialah dimasukkan ke neraka "Wail". Sebagaimana sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: "Neraka wail itu buat orang yang bercakap-cakap dengan berdusta dan berolok-olok supaya menimbulkan tertawa pada orang ramai, dan neraka wail itu untuk dia." (Hadis dikeluarkan oleh Imam yang tiga: Riwayat Bahaz bin Hakim).

Dalam hadis itu Rasulullah s.a.w. mengulang kalimah "neraka wail itu untuk dia" sebanyak dua kali, membuktikan tegas dan kuatnya amaran terhadap orang yang suka bergelak ketawa dan berjenaka. Islam memberi peringatan bahawa semakin kuat nilai dan tertawa seseorang itu, semakin hampir iblis dan syaitan sambil tertawa terbahak-bahak menari-nari untuk melalikan dia.

Maka itu, kita perlu awas daripada bergelak tertawa kerana perbuatan itu mengandungi lapan bahaya:

1) Dicela oleh ulama dan orang yang sopan serta sempurna akal.
2) Memberanikan orang bodoh kepada kita.
3) Jika bodoh akan bertambah kebodohannya, jika alim akan berkurangan ilmunya kerana seorang alim yang tertawa bererti telah memuntahkan ilmunya.
4) Melupakan dosa-dosa lalu.
5) Melupakan mati dan akhirat.
6) Berani berbuat dosa kerana apabila tertawa nescaya akan membekukan hati.
7) Menanggung dosa orang yang tertawa kerana tertawakan kita.
8) Akan banyak menangis di akhirat.

Artikel ini datangnya dari: Portal Komuniti :: Ukhwah.com
http://www.ukhwah.com/
URL untuk Artikel ini:
http://www.ukhwah.com/article.php?sid=606

Memang betul kalau ikut teori barat ketawa tu sihat…tapi abah kata kalau ketawa tu boleh tapi berpada-pada…emm sebenarnya boleh je ketawa terbahak2 cuma makruh je bukan haram, jadi tak berdosa…tapi kalau kita gelakkan orang memang berdosa…sumpah aku baru tau siot…dah bape banyak orang yang aku dah gelakkan sepanjang 20 tahun idop ni…

Astaghfirullahal’azim….!

Kena bagitau rumet ni…dia uhh kalau pasal wat lawak memang nombor 1…!tapi bukan salah dia jugak kalau owang tengok muka dia jek pun bleh tergelak…

p/s :: (untuk rumet ku)…bukan tergelak jek ni sampai si ricott yang nombor 1 pedajal owang pong leh takot ngan mu….hahahaha

memang betul banyak senyum, ketawa, muka ceria boleh awet muda…cer tengok si aznil yang umur dah dekat 50 nampak macam masih awal 40-an aje…

si Jae Suk uhh pun bila tengok lama2 memang ada tarikan…mungkin sebab dia tu kelakar jadi tu lah tarikan termahal dia…

ari tu tengok 1 episod star king tema ‘Raja Badan’…episod ni pasal badan ketul2 lah…yang transform kurus ke gemuk, gemuk ke kurus…termasuk MC skali Boom  ngan Lee Teuk…Lee Teuk xpayah citer lah kan camne biaselah orang muda…yang si Boom ni pun nak jugak bukak baju konon…aku dah tahan gelak aje…jap gi dia bukak pehh xdelah dasat sangat…tapi adelah jugak muscle kat bahu dia…six pads baru jek nak naik hahahaha…



:: takyah citer Lee Teuk kat sini memang tak pelik tengok body orang muda camtu...cer tengok Boom, memang tak sangka body dia uhh camtu....hehehehe



tapi memang betul luar jangkaan lah…ingatkan dia uhh pandai bahan and gelakkan owang jek…hehehehe

walaupun tak bape minat ngan sesetangah boy band and boy group Korea ni tapi bersyukur sangat lah sebab dunia hiburan sekarang dah tak kena dominasi ngan barat…

tengok ngan dengar lagu2 barat2 ni masya-Allah sebuk no nak tunjukkan buah dada sape paling besar…heii ingat dia jek ke de buah dada…??semua dada perempuan ada buah tau….

And dah terbukti pun lelaki ni tak puja perempuan buah dada besar jek…sekarang girl group kat Korea pun jadi kegilaan lelaki seluruh dunia ngan tunjuk kaki ngan menari seksi jek…

Memanglah ade kadang2 dorang tunjuk dada…tapi sekurang2nya dada original…bukan suntik…!


:: nasib baik sekarang k-pop yang top...

:: dan lagi...


Aku emang tak suka mana2 penyanyi barat pompuan…kalau lelaki ada lah jugak walaupun sikit…bukan apa sakit mata nih tengok dok tersembul2…bogel je kan senang tak payah nak wat videoklip kalau pakai coli ngan spender jek…dah alang2 tersembul bijik mata lelaki tengok, bia terjojol terus…apa bezanya sangat tersembul ngan terjojol kan…

:: emm tapi malam tadi tengok Runningman terbaru sama jek gelak walaupun dah tahu hukumnya apa...hehehehe...tolong jangan ikut perangai camni ek...huhuhuhuhu


:: agak-agak xpuas tengok Jae Suk google lah sendiri...hehehehe

p/s :: untk peminat2 Yoo Jae Suk (termasuk aku)…ni URL tumblr Jae Suk yang kelakar…hehehehe

happy watching….!

http://www.tumblr.com/tagged/yooruce%20willis?before=1344927758


:: teahgemm.blogspot.com